Canard au sang
Canard au sang er en dejlig, smagfuld fransk ret, med and serveret i en god cognacsauce. Prøv opskriften og server enten pommes maximes eller svampe-darioler til, som tilbehør.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
And
-
1 stk.
canette
(lille and på maks 1,5 kg)
- 500 g andefedt
- 1 smule sennep
- 1 smule brødkrummer
Sovs
- 1 dl cognac
- 1 smule ande - eller kalvefond
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule citronsaft
Svampe-darioler
- 3-4 håndfulde blandede svampe
- 2 stk. æg
- 3 dl fløde
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule muskat
Fremgangsmåde
Lav and:
- Steg en canette (lille and på max. 1,5 kg) på spid i 20-25 min. så den stadig er rød indvendig.
- Skær lårene fra, smør dem med sennep og vend dem i brødkrumme. Dryp dem med lidt smeltet smør og sæt dem tilbage i ovnen til de er færdigtilberedte.
Lav sovsen:
- Hold andebrysterne varme og lav sovsen imens.
- Del skroget i to stykker, kom dem i andepressen og pres saft og blod ud.
- I en sauterpande lunes 1 dl. cognac, hvorpå der flamberes. Hæld en kraftig ande- eller kalvefond på.
- Smag til med portvin og tilsæt saft og blod fra anden. Herefter må sovsen ikke koge.
- Smagt til med salt, peber og citronsaft og sving en klump smør i sovsen. Skær andebrysterne ud i fine skiver, som varmes igennem i sovsen.
TIP: Servér evt. med pommes maximes - små rosetter lavet af tynde kartoffelskiver, penslet med smør, drysset med salt og peber og bagt i ovnen til de er lysebrune.
Lav svampe-darioler:
- Et andet tilbehør kunne være små svampe-darioler:
- Et udvalg af svampe, renset og skåret i mindre stykker ristes af på en pande i lidt smør smages til med salt og peber og fordeles i små portionsforme.
- Lav en blanding af 2 æg og 3 dl. fløde, som krydres med slat og peber og stødt muskat og hældes over svampene til det næsten stør op til formens kant.
- Bages i vandbad i ovnen til de har sat sig.