Den italienske ret canneloni al forno er en god aftensmadsmulighed, hvis man har en familie, der er glad for pasta, ost og tomat. Retten bringer det italienske køkken ind i dit hjem! (©DR)

Canneloni al forno

Her får du opskrift af Adam Price på retten 'Canneloni al forno', der altså indeholder henholdsvis italiensk pølse og spinat. En lækker, syndig spise til de der er vilde med smeltet ost og det italienske køkken.

Til denne opskrift benyttes sprøjteposer til at fylde cannelonierne.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 16 stk. tør canneloni
  • 500 g frisk babyspinat
  • 250 g ricotta
  • 100-150 g parmesan
  • 70 g hvedemel
  • 0,5 l sødmælk
  • 70 g smør
  • 0,5 tsk. muskatnød
  • 2-3 spsk. tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 8-10 stk. cocktail tomater
  • 4-5 fed hvidløg
  • 300 g italienske ferske pølser
  • 150 g italiensk salami
  • 1 bundt salvie
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 stk. løg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

Start med tomatsauce:

  1. Svits halvdelen af de finthakkede skalotteløg, samt de fintsnittede hvidløg i rigeligt olivenolie. Tilsæt tomatkoncentrat, derefter tomaterne og de flåede tomater. Tilsæt et glas hvidvin, og lad det simre i ca. 20 min. Smag til med frisk basilikum, salt og peber.

  2. Cannelonien forkoges og køles af. De må gerne have lidt bid. Svits resten af skalotteløgene og hvidløget.

  3. Tilsæt tern af salami og tilbered, indtil den smider lidt af fedtet, tilsæt derefter farsen fra de ferske pølser, og steg den med. Tilsæt et par spsk. af tomatsaucen, for at samle fyldet. Smag fyldet til med fintsnittet salvie, salt og peber.

Lav så bechamel til ostesauce:

  1. Smelt smør, tilsæt mel, og lad det bage igennem. Under omrøring tilsættes sødmælk lidt efter lidt, så saucen ikke klumper. Hvis den klumper undervejs, kan man evt. sigte den til slut. Lad det simre i min. 20 min. Saucen smages til med salt, peber og reven muskatnød.

  2. Jævn saucen med parmesanost (gem lidt til gratinering). På en varm pande, hældes en god mængde olivenolie. Svits: hakkede løg, spinat, hvidløg med lidt salt og peber. Tilbered til spinaten er "knækket".

  3. Træk spinaten til side, og lad den køle af, inden man evt. hakker den lidt finere, og blander den med ricotta. De to slags fyld fordeles i sprøjteposer, så man lettere kan fylde cannelonierne.

  4. Læg de fyldte canneloni skiftevis kødfyld og spinatfyld i et smurt ildfast fad. Fordel tomatsaucen henover, derefter bechamel/ostesaucen og strø parmesan på. Bages i ca. 15-20 minutter i 200 grader varm ovn.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter