(©DR)

Cannoli med ricottafyld

Fritterede dejrør med fyld af ricotta rørt med mascarpone, hakkede syltede frugter og nødder.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Til dejen

  • 300 g hvedemel
  • 1/2 dl hvidvin
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. honning
  • Et lille stk. kanel
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 1 nip salt
  • Neutral olie
    (til friture)

Til fyldet

  • 150 g ricotta
  • 150 g mascarpone
  • 125 g sukker
  • Ca. 100 blandede kandiserede frugter
  • 2 spsk. finthakkede valnødder
  • Evt. 2 spsk. grappa

Fremgangsmåde

  1. Når man laver cannoli, skal man bruge nogle små cylindre af metal, cirka 15 centimeter lange og to centimeter i diameter. Hvis ikke man kan skaffe sådan nogle, kan små runde træstænger i samme format bruges.
  2. Til dejen blandes melet med sukker og kanel og tilsæt hvidvin og honning og siden ægget og hviden.
  3. Ælt dejen grundigt igennem og lad den hvile pakket i plastfilm i køleskabet i cirka 30 minutter. Det er muligt, at der må tilsættes lidt mere mel til dejen afhængigt af æggenes størrelse, da den må ikke være klistret.
  4. Til fyldet blandes ricottaen med sukkeret, de kandiserede frugter, valdnødderne og eventuelt et stænk grappa.
  5. Fyld det på sprøjtepose og sæt det på køl.
  6. Dejen rulles ganske tyndt ud på et melet bord og udstikkes i cirkler med en diameter på cirka ti centimeter.
  7. Træk dem en lille smule ovale og rul dem omkring formene på den lange led. Man kan eventuelt pensle sammenføjningerne med lidt æggehvide.
  8. Derpå friteres rullerne 3-4 af gangen i varm olie (180 grader) til de er gyldenbrune.
  9. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og træk dem af formene når de er lidt afkølede. Fortsæt til al dejen er brugt.
  10. Fyld cannolierne ved hjælp af sprøjteposen og servér dem drysset med flormelis.