Cannoli med ricottafyld
Fritterede dejrør med fyld af ricotta rørt med mascarpone, hakkede syltede frugter og nødder.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Til dejen
- 300 g hvedemel
- 1/2 dl hvidvin
- 125 g sukker
- 2 spsk. honning
- Et lille stk. kanel
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 1 nip salt
-
Neutral
olie
(til friture)
Til fyldet
- 150 g ricotta
- 150 g mascarpone
- 125 g sukker
- Ca. 100 blandede kandiserede frugter
- 2 spsk. finthakkede valnødder
- Evt. 2 spsk. grappa
Fremgangsmåde
- Når man laver cannoli, skal man bruge nogle små cylindre af metal, cirka 15 centimeter lange og to centimeter i diameter. Hvis ikke man kan skaffe sådan nogle, kan små runde træstænger i samme format bruges.
- Til dejen blandes melet med sukker og kanel og tilsæt hvidvin og honning og siden ægget og hviden.
- Ælt dejen grundigt igennem og lad den hvile pakket i plastfilm i køleskabet i cirka 30 minutter. Det er muligt, at der må tilsættes lidt mere mel til dejen afhængigt af æggenes størrelse, da den må ikke være klistret.
- Til fyldet blandes ricottaen med sukkeret, de kandiserede frugter, valdnødderne og eventuelt et stænk grappa.
- Fyld det på sprøjtepose og sæt det på køl.
- Dejen rulles ganske tyndt ud på et melet bord og udstikkes i cirkler med en diameter på cirka ti centimeter.
- Træk dem en lille smule ovale og rul dem omkring formene på den lange led. Man kan eventuelt pensle sammenføjningerne med lidt æggehvide.
- Derpå friteres rullerne 3-4 af gangen i varm olie (180 grader) til de er gyldenbrune.
- Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og træk dem af formene når de er lidt afkølede. Fortsæt til al dejen er brugt.
- Fyld cannolierne ved hjælp af sprøjteposen og servér dem drysset med flormelis.