Tærten pyntes med basilikum og olivenolie og kan spises alene eller med en grøn salat. (Foto: Mikael Kvist Lausen ©DR)

Capresetærte

Her får du et twist på den almindelige italienske salat caprese. Her er det ovnbagte tomater, der får følgeskab af mozzarella.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g tomater
  • 1 pakke butterdej
  • 2 stk. mozzarella
  • Smør til formen
  • Salt
  • Olivenolie og basilikum
    (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i tykke skiver (cirka 3-4 mm.). 
  2. Læg dem på bagepapir og krydr med salt og drisl olivenolie over dem. 
  3. Bag i ovnen på 150 grader varmluft i cirka 45 minutter. Hold øje med dem undervejs. De må helst ikke tage farve, men væsken skal tørre ud. Hvis de begynder at få farve er ovnen for varm. 
  4. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem på køkkenrulle, så de kan tørre lidt. 
  5. Læg butterdejen i et smurt fad. Du kan evt. bage dejen i 5-10 minutter - husk at prikke bunden med en gaffel. 
  6. Læg skiftevis tomater og mozzarella på dejen og bag tærten i cirka 45 minutter eller til dejen og osten er gylden. 
  7. Pynt med olivenolie og basilikum.