Klassisk italiensk carpaccio som på Harrys bar i Venedig (©DR)

Carpaccio som på Harrys bar

Brødrene Price lavede i programmet 'Spise med Price - Sagen er bøf', denne opskrift på en klassisk italiensk carpaccio. Brødrenes udgave er er lig den den originale opskrift, som den blev opfundet og stadig serveres som, på Harrys Bar i Venedig.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Carpaccio

  • 400 g oksemørbrad skåret papirstyndt
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 håndfuld frisk parmasan flager

Mayonnaise

  • 3 dl neutral olie
  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 1 stor tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. sherryvinaigrete
  • 1 smule salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 smule citronsaft
  • 4-5 tsk. worcestershire sauce
  • evt. 0,5 fed hvidløg
  • evt. 1 smule mælk

Fremgangsmåde

  1. Hvis du køber et helt stykke oksemørbrad, er det en god ide at skalfryse det, inden det skæres ud i papirtynde stykker. Det gøres bedst på en pålægsmaskine, og skiverne lægges portionsvis på stykker af bagepapir og opbevares i køleskabet, klar til at vende ud på tallerkenerne. Er du ikke den lykkelige ejer af en pålægsmaskine, vil jeg foreslå, at du får din slagter til at skære kødet ud.

  2. Til mayonnaisen piskes den pasteuriserede æggeblomme sammen med sennep, sherryvinaigre, salt og peber. Olien tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Mayonnaisen er klar, når den ikke længere drypper fra piskeriset.

  3. Smag mayonnaisen til med citronsaft, worchestershire sauce og evt. lidt fintrevet hvidløg og fortynd den med mælk, til den løber let fra en ske.

  4. Kom kødskiverne på tallerkenerne, tegn tynde striber på kryds og tværs med mayonnaisen. Dette gøres lettest, hvis du kommer mayonnaisen i en sprøjtepose. Pynt med basilikumblade og tynde flager af parmesan. Server med godt brød.