Caesar salad
Caesar salad eller på dansk Cæsarsalat består af sprød salat, kylling - eller perlehøne, cripsy, gyldenstegte brødcroutoner og en velsmagende dressing og parmesanost. Følg opskriften fra brødrene Price, på denne klassiske og velsmagende Caesar salad. En salat de fleste kan lide!
Kok og program
Ingredienser
Salat
-
4 stk.
stegt perlehønebryst
(eller kyllingebryst)
- 1 stort romainesalathoved
- 2-3 håndfulde croutoner af landbrød, ristet i olie med hvidløg
- parmesan i flager
Dressing
- 2 dl neutral olie
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
- 3-4 stk. ansjosfileter i olie
- 1 spsk. sherryvinaigre
- 1 sjat worcester sauce
- 2 spsk. revet parmesan
- salt og peber
Fremgangsmåde
Begynd med dressingen. Kom alt undtagen olien i blenderen og kør mens olien tilsættes lidt efter lidt. Hvis dressingen bliver for tyk kan den fortyndes med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Steg brødterningerne gyldne i olie tilsat lidt hvidløg i skiver. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Pluk salaten, fordel den på fire tallerkener og kom lidt dressing ved. Fordel fjerkræskiver, parmesanflager og croutoner over salaten og servér den med ekstra dressing.