Ceviche med hvid fisk og lime-citronsaft. (©DR)

Ceviche

En dejligt, kold fiskesalat med frisk, hvid fisk og presset lime-citronsaft. Vær opmærksom på, at retten skal trække i køleskabet i 0,5-1 time før den serveres.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300-400 g hel frisk hvid fisk
    (kan være hellefisk)
  • 2-3 stk. lime
  • 2-3 stk. citroner
  • 1 håndfuld solmodne blommetomater
    (eller cherrytomater)
  • 1 stk. løg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Fisken renses for ben og skæres i tern. Saft fra limefrugter og citroner presses henover fisken, til den næsten er dækket.

  2. Kernerne og saften fjernes fra tomaterne, tomatkødet skæres i små strimler og blandes i fisken sammen med løg og koriander. Cevichen skal nu stå og trække i køleskabet i ½-1 time før det serveres.