Ceviche er en sydamerikansk kold fiskesalat, hvor fisken bliver "tilberedt" i syre fra citroner eller lime. (©DR)

Ceviche af slethvar

Ceviche laves som oftest af en form for hvid fisk eller blæksprutte. Her består den kolde fiskesalat af slethvar, mango, chili, forårsløg og kinaradise.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • Cirka 50-75 g fisk per mand
    (fx slethvar eller anden hvid fisk)
  • 1 pæn, fuldmoden mango eller 2 små
  • 6 limefrugter og 2 citroner
  • 1/2 bundt forårsløg
  • 0,5-1 rød chili
    (alt efter smag)
  • 100 g kinaradise
  • 1 bundt koriander
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • Evt. kokossukker

Fremgangsmåde

  1. Pres saften fra 1-2 citroner og 1-3 lime ud i et fad.
  2. Skær fisken i små tern eller strimler og læg den i fadet. Der skal være en del saft, men det behøver ikke dække fisken helt.
  3. Stil fadet en time på køl, så syren kan mørne og tilberede fisken. Vend gerne rundt i fisken nogle gange undervejs.
  4. I mellemtiden skærer du de øvrige ingredienser. Start med at fjerne kerner fra chilien og hak den fint. Forårsløget skæres i tynde strimler, og mango og radise skæres i mindre tern.
  5. Tag nu fisken ud af køleskabet, og giv den 2-3 tsk olivenolie og bland de øvrige ingredienser i cevichen. Rund eventuelt lagen af med en anelse kokossukker, hvis det er for syrerigt, men sødmen fra mangoen bør kunne klare opgaven.
  6. Lad ingredienserne finde hinanden i nogle minutter, vend det godt rundt og anret herefter på tallerkner med en dusk koriander på toppen.