Retten er her anrettet på en skiferplade med agurkestrimler, klatter af mayonnaise, tern af avocado samt brødcroutoner og stykker af ceviche. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Ceviche med lange

Ceviche stammer fra sydamerika. Det er en måde at tilberede rå fisk i en form for citrusmarinade. Det er en lækker og meget frisk ret. Derfor får den her følgeskab af frisk agurk, mayonnaise, brødcroutoner og avocado. Her er der gjort lidt ekstra ud af anretningen, men du kan også blande alle ingredienserne og anrette i et glas. Dog skal retten serveres straks, da croutonerne suger væske fra de øvrige ingredienser. I denne ret er der brugt lange, men du kan bruge andre hvide fisk som for eksempel torsk og lyssej.

Da fisken ikke varmes op skal du fryse fisken i 24 timer inden du laver retten for at undgå parasitter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 350 g lange
  • 3 stk. lime
  • 1 tsk. salt
  • 3 stk. toastbrød
  • 1 stk. agurk
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 stk. avocado
  • 1 stk. rødløg
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Fisken skal have været på frost i 24 timer inden du laver denne ret. 
  2. Tø fisken op og skær den i mundrette bidder på størrelse med det yderste led af en finger. 
  3. Pres saften fra tre lime og bland saften med salt. Smag den til. Man skal lige kunne ane saltsmagen. 
  4. Skær et rødløg i meget tynde skiver og bland fisk, løg og limesaft i en skål. 
  5. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt på køl. Det skal trække i cirka 30 minutter. Du kan teste om det er færdigt ved at trække et stykke fisk over. Hvis det er hvidt hele vejen igennem, som om det var kogt, er det færdigt. 
  6. Imens fisken trækker i køleskabet, kan du lave brødcroutonerne. Skær skorperne fra toastbrødet og skær det i små stykker. De skal være lidt større end fiskestykkerne, da brødet bliver lidt mindre under stegning. 
  7. Steg brødcroutonerne sprøde i smør på en pande ved middelvarme. De skal være gyldenbrune. Sæt dem til side på et stykke fedtsugende papir. 
  8. Skær tynde strimler på langs af en agurk med en tyndskræller eller en kniv.
  9. Skær avocadoen over i to. Tag kernen ud og dernæst kødet med en ske. Prøv at gøre det i et hug, så kødet ikke går fra hinanden. Skær små tern af avocado. Dette skal gøre lige inden servering, da avocado let bliver misfarvet, hvis det ligger ude. 
  10. Anret ved at lægge stykker af fisk rundt på skiferpladen. Tag agurkestrimlerne og læg dem på langs i et snoet mønster. Læg avocado og brødcroutoner rundt på pladen og dup til sidst små klatter af mayonnaise på skiferpladen. Find opskrift på mayonnaise her.
  11.  Server med en frisk øl eller en kølig hvidvin. 

Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften