Ceylon-roulade
Oplev smagen af det gamle Sri Lanka med denne lækre roulade
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Ingefær/chaicreme
- 4 dl fløde
- 2 tsk. presset ingefær
- 1 stang kanel
- 5 stk. kardemommekapsler
- 3 stk. allehånde
- 2 stk. chai-tebreve
- 4 blade husblas
Aniscreme
- 1 dl piskefløde
- 120 g hvid chokolade
- 6-12 dråber anisolie
- 1 stk. grøn pastafarve
Chokoladepynt
- 200 g mørk chokolade
Mandelroulade med kardemomme
-
12 stk.
kardemommekapsler
(varmes og mortes)
- 100 g mandler
- 50 g kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 5 stk. æg
- 100 g sukker
Marcipanovertræk
- 300 g marcipan
- 75 g flormelis
- 40 g glukosesirup
- 1 smule grøn pastafarve
Fremgangsmåde
Lav ingefær-chai-creme:
- Kog fløden op sammen med alle ingredienserne.
- Du kan vælge kort at varme kardemommekapslerne og derefter knuse dem i en morter (du kan også bruge almindelig stødt kardemomme).
- Si fløden i en skål og lad den kort stå i 10 min og kom husblas i, som har stået i 20-25 minutter i koldt vand.
Lav aniscreme:
- Hak chokoladen i mindre stykker.
- Varm fløden op til den er lige ved at nå kogepunktet.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokoladen samt grøn pastafarve.
- Lad chokoladen smelte i fløden. Rør rundt, indtil det er en ensartet masse.
- Tilsæt nogle dråber af anisolie og smag til for at tjekke, om det er nødvendigt at tilsætte mere anis.
- Stil cremen i køleskabet i minimum 4 timer (skal det gå hurtigt så kom den i fryseren) eller gerne til næste dag. Pisk cremen et par minutter, til det er en tyk og luftig masse
Lav chokoladepynt:
- Den mørke chokolade skal tempereres.
- Lav små, fine chokolademønstre ved først at tegne dem op på bagepapir og derefter lave chokoladerne oven på mønstret. Sæt dem derefter i køleskabet.
Lav mandelroulade med kardemomme:
- Varm kardemommekapslerne på en pande og mort dem.
- Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender og bland dem med kartoffelmel, kardemomme og bagepulver.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk blommerne hvide og luftige sammen med sukkeret i en skål. Pisk hviderne stive i en anden ren skål.
- Rør mandelblandningen i æggesnapsen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i dejen.
Marcipanovertræk:
- Bland alle ingredienser til marcipanovertrækket og ælt det godt sammen til en ensartet masse i røremaskinen.
- Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til et stort rektangel, så den passer til rouladen.
- Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen - vend marcipanen tit, så den ikke sætter sig fast i bordet.
- Pynt med små dupper creme, spiselige blomster og chokolademønstrene.