Skøn, varm chai-te med masser af krydderier. (©DR)

Chai

Er du vild med chai? Lav din helt egen chai som kan holde sig længe i køleskabet, og hives frem ved lejlighed.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chai

  • 1 dl Ceylon the
  • 1 l vand
  • 2 l mælk
  • 10 stk. kardemommekapsler
  • 3 stk. kanelstang
  • 2 stk. muskatblomme
  • 10 stk. hele allehånde
  • 1 spsk. hele nelliker
  • 1 håndfuld ingefær

Fremgangsmåde

  1. Kog krydderierne i vandet i en time. 
  2. Tag gryden fra varmen og lad det trække i 10 min. Kom sukker i efter smag, og kog det lidt ind til en sirup. 
  3. Kog op og kom det hele i en flaske. 
  4. Denne ekstrakt kan bruges på én gang eller efterhånden, den holder sig længe i køleskabet. 
  5. Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt ekstrakt efter smag, Bryg en meget stærk the, bland det hele.