Champagne granitè serveret i flotte drinkglas. (©DR)

Champagne granitè

Vil du imponere dine gæster med en smagfuld dessert, lidt ud over det sædvanlige? Så er denne champagne granité et godt bud på, hvodan det skal gøres! En dessert, hvor hovedingredienssen er champagne er altid et hit. Vær opmærksom på, at den gerne skal stå i fryseren natten over.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 7 dl champagne
    (cremant eller cava)
  • 3 dl vand
  • 200 g sukker
  • 0,5 stk. økologisk citron
    (skal fra citron)
  • 1 smule citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet op med sukker og citronskal. Lad lagen køle af og bland den med champagnen. 

  2. Smag til med citronsaft. Hæld det hele i en lille bradepande eller lignende og sæt det i en meget kold fryser, gerne dagen før granitéen skal serveres. 

  3. Riv isen med en gaffel, kom flagerne i glas og server.