Svampesuppen kan toppes med forårsløg, persille eller andet grønt. (©Colourbox)

Champignonsuppe med forårsløg og brød

Champignonsuppen er både simpel og smager dejligt. Her serveres den med friske forårsløg på toppen og et godt stykke brød til. Opskriften er en del af en madplan, som madformidler Siri Robinson præsenterede en familie for i DR1-programmet Madmagasinet om hurtigmad og det såkaldte food prepping. Du får otte portioner ud af denne opskrift, og der er derfor aftensmad nok til to dage, da retten sagtens kan fryses ned.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg friske champignon, renset og skåret i skiver
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 80 g smør
  • 8 spsk. hvedemel
  • 2 l grøntsagsbouillon
  • 4 dl piskefløde
  • Lidt salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt revet muskatnød
  • 8 forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Hak to løg og fire fed hvidløg fint.
  2. Rens alle champignoner og skær i skiver.
  3. Smelt smør og sauter løg og hvidløg ved middelvarme til de er klare og gennemsigtige, men uden at tage farve. Drys mel over og lad det suge fedtstof til sig, hvorefter fond/bouillon piskes i lidt efter lidt. 
  4. Tilsæt champignoner og lad det simre i 5-10 minutter, hvorefter suppen smages til med piskefløde, salt, peber og muskatnød – og varmes op til kogepunktet. 
  5. Lad den køle, inden du blender suppen. Blend så suppen.

Hvis suppen skal gemmes til senere: Fordel i to opbevaringsbøtter og lad suppen køle med låget halvt på. Derefter kommes suppen på køl. Suppen skal ikke i fryseren, hvis den skal spises inden for tre dage.