Indiske chapati brød (©DR)

Chapati

Chapati er en slags indiske madbrød uden gær, som er nemme at lave og steges på panden. Server som godt tilbehør til andet indisk mad.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2,5 dl fuldkornshvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 spsk. olie
  • ca. 1-1,5 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og salt, og tilsæt derpå olie og bland igen. Kom lidt efter lidt vand i, mens der æltes, til dejen er blød og smidig, men ikke klæbrig. Lad dejen hvile i 20 minutter under et fugtigt klæde, og del den derefter op i mindre kugler på størrelse med en golfbold.

  2. Drys med lidt almindelig hvedemel, og rul kuglerne ud til ganske tynde pandekager. Læg dem en ad gangen på en tør, meget varm pande eller stegeplade. Vend dem ofte og pres pandekagen ned mod panden, til den puffer op og har fået lidt brune pletter hist og her.