Charlotte Royale med ferskencreme og papayamousse
Lækre og spændende frugter er hovedingrediensen i denne Charlotte Royale
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bund
- 2 stk. æbler
- 1 tsk. revet ingefær
- 200 g brun farin
- 70 g hasselnøddemel
- 100 g mel
- 3 stk. æg
- 1 dl rapsolie
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. bagepulver
Ferskencreme
- 3 blade husblas
- 200 g hvid chokolade
- 0,5 stang vanilje
- 1 tsk. sukker
- 3 dl fløde
- 2 dl ferskensaft
- 0,5 stk. citron
- 1 smule fersken frugtkød
Papayamousse
- 8-10 blade husblas
- 1 stk. vaniljestang
- 100 g sukker
- 50 g æggeblommer
- 50 g æggehvider
- 200 g pasisonsfrugtsaft
- 6 dl piskefløde
- 1 stk. papaya
Nøddebund med sesam og cashew
- 125 g cashewnødder
- 125 g sesamkerner
- 1 spsk. hvedemel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 4 stk. æg
- 100 g sukker
Fremgangsmåde
Bag bunde
- Riv æbler og ingefær fint og pisk det godt sammen med alle de øvrige ingredienser.
- Smør dejen ud (40 x 30 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i 10-12 minutter ved 175 grader.
- Vend bunden over på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker.
- Befri bunden fra det stykke bagepapir, som den er bagt med.
- Lad bunden køle af, inden cremen smøres på.
Lav ferskencreme
- Udblød husblassen i en skål med vand i 30 minutter.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret.
- Kog vaniljesukker, den tomme vaniljestang, fløde, appelsinsaft, citronsaft og appelsinskal op til kogepunktet.
- Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden.
- Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber.
- Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og sæt den i fryseren.
Opbygning
- OBS. Meget vigtigt, at kagen er helt kold før den sættes sammen. Ellers går det som på billedet.
- Dryp lidt appelsinsaft ud på bunden.
- Pisk den kolde ferskencreme luftig og tyk.
- Smør cremen ud på hele bunden - gem 1/4 af cremen til pynt.
- Rul rouladen stramt sammen på den lange led, og pak den ind i et stykke bagepapir.
- Læg rouladen på køl i to timers tid. I teltet blev det i fryseren (den kan også sagtens stå til dagen efter).
- Kom husholdningsfilm i skålen og læg rouladen tæt, når du har skåret den i mindre runde skiver.
Lav papayamousse
- Læg husblassen i blød i en 0,5 liter koldt vand i en halv time.
- Flæk vaniljestangen på det lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
- Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad.
- Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en tyk, hvid æggesnaps.
- Pisk ligeledes æggehvider og flormelis til en sej marengs.
- Skræl papayafrugten og skær den i små tern.
- Varm papayafrugten op med saften fra papayaen og sukker - blend frugten til en puré.
- Vrid husblassen fri for vand og lad den smelte helt i den 60 grader varme puré.
- Lad dette afkøle let til ca. 40 grader.
- Kom puréen op i skålen med æggesnapsen.
- Pisk fløden til let skum og kom halvdelen af den letpiskede fløde op i papayablandingen og rør godt. Kom dette op i skålen med den resterende kolde fløde og vend det nænsomt sammen.
- Tilsæt nu marengsen og vend det forsigtigt i sammen med passionsfrugten.
- Fordél moussen i skålen med rouladen og lad den stå i køleskabet 2 timer eller i fryseren ved hastetilfælde
Nøddebund med sesam og cashew
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Rist nødderne på panden og blend kort eller mort dem
- Bland dem med melet og bagepulver
- Del æggene, og pisk hviderne stive
- Æggeblommerne piskes luftige med sukkeret og nøddeblandingen vendes i.
- Vend nu 1/3 af hviderne i æggenøddemassen og herefter resten af hviderne.
- Bundene bages i springform i ca. 45 min og køles herefter.
- Pisk noget flødeskum med vaniljekorn fra en vaniljestang.
- Kom det i sprøjtepose med lille stjernetyl og lav små stjerner rundt om hver roulade, når den er vendt på et pænt fad.
- Afslut med at pynte med nogle chokoladestrimler.
- Temperer noget chokolade, påfør det på en kageplast og lav et rids med en spartel med spidse kanter. Stil det ind i fryseren og lad dem stå 20 min. tid, hvorefter du sætter dem forsigtigt rundt om rouladen med støtte i flødeskummen.