Simpel og skøn udgave af Charlotte Royale med smag af hyldeblomst og jordbær (©DR)

Charlotte Royale med hyldeblomstmousse med lime

En frisk og frugtig Charlotte Royale, som giver smagen af sommer

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rouladebund

  • 100 g mel
  • 100 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 stk. æg
  • 1 stk. økologisk citron (skallen)

Jordbærsylt

  • 400 g friske jordbær
  • 450 g syltesukker
  • 1 stk. citron (saft)
  • 5 g melatin

Jordbærmousse med hyldeblomst og lime

  • 4 dl fløde
  • 7 blade husblas
  • 2 dl hyldeblomstsaft
  • 80 g æggehvider
  • 500 g friske jordbær
  • 3 spsk. sukker
  • 2 stk. lime

Gelé

  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. limesaft
  • 1 spsk. arrowroot

Bund

  • 100 g mel
  • 100 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 stk. æg
  • 1 stk. økologisk citron
    (skal)

Sammenlægning

  • 2 dl piskefløde
  • 1 smule friske jordbær

Fremgangsmåde

Lav rouladebund

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.

  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

  3. Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.

  4. Kom revet citronskal med i og vend rundt.

  5. Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.

  6. Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let før der kommes jordbærsylt på. 

Jordbærsylt

  1. Vask og fjern stilkene fra jordbærrene og hak dem groft.

  2. Kom jordbær og sukker i en gryde og kog op.

  3. Lad koge til lidt af væsken er fordampet.

  4. Blend jordbærrene og kog op.

  5. Den skal over 100 grader.

  6. Smag til med citronsaft.

  7. Tilfør melatin blandet med sukker, hvis ikke det er tykt nok - kog op igen.

  8. Stilles til side og køles, før den kommes på rouladen.

  9. Halvdelen kommes på rouladen, og den sidste halvdel kommes i bunden.

Jordbærmousse med hyldeblomst og lime

  1. Vask og klargør jordbær og skær dem ud i mundrette stykker.

  2. Udblød husblas i rigeligt koldt vand.

  3. Kog 200 gram jordbær op med sukkeret og lidt vand.

  4. Massen blendes og sigtes igennem en si, og puttes tilbage i gryden derefter.

  5. Smages til med limesaft, hyldeblomstsaft og limeskal.

  6. Husblassen smeltes i den lune jordbær/hyldeblomstsirup.

  7. Fløden piskes let stiv.

  8. Æggehvider piskes stive.

  9. Lidt af fløden blandes med saften og resten af fløden vendes i.

  10. Massen vendes til sidst med æggehvider.

  11. Blandes med de resterende jordbær og kommes i form.

Gelé

  1. Vand og sukker koges op, og limesaft kommes ved.

  2. Arrowroot blandes med en spsk. vand og kommes i siruppen, der nu burde tykne.

  3. Den skal bruges til at glasere kagen, når den står på fadet.

Bund

  1. Her skal jordbærsylten fra før bruges

  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.

  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

  4. Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.

  5. Kom revet citronskal med i og vend rundt.

  6. Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.

  7. Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let.

  8. Bunden deles i to, hvor den ene del smøres med jordbærsylt.

  9. Den anden kommes oven på, så der er bund, sylt og bund.

  10. Bunden skæres til, så den passer i formens bund.

Sammenlægning af kagen

  1. En skål fores med husholdsningsfilm.

  2. Rouladen skæres i ca. 1½ cm tykke skiver og kommes i hele skålens inderside.

  3. Tryk dem godt sammen, når der ikke flyder creme ud imellem.

  4. Jordbær og mousse fordeles i formen med rouladekanten.

  5. Stilles på køl.

  6. Bunden kommes på.

  7. Kagen vendes på hovedet.

  8. Glaseres med gelé.

  9. Pyntes med flødepynt og friske jordbær.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter med jordbær