Charlotte Royale med hyldeblomstmousse med lime
En frisk og frugtig Charlotte Royale, som giver smagen af sommer
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Rouladebund
- 100 g mel
- 100 g sukker
- 0,5 stang vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- 4 stk. æg
- 1 stk. økologisk citron (skallen)
Jordbærsylt
- 400 g friske jordbær
- 450 g syltesukker
- 1 stk. citron (saft)
- 5 g melatin
Jordbærmousse med hyldeblomst og lime
- 4 dl fløde
- 7 blade husblas
- 2 dl hyldeblomstsaft
- 80 g æggehvider
- 500 g friske jordbær
- 3 spsk. sukker
- 2 stk. lime
Gelé
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 4 spsk. limesaft
- 1 spsk. arrowroot
Bund
- 100 g mel
- 100 g sukker
- 0,5 stang vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- 4 stk. æg
-
1 stk.
økologisk citron
(skal)
Sammenlægning
- 2 dl piskefløde
- 1 smule friske jordbær
Fremgangsmåde
Lav rouladebund
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
- Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.
- Kom revet citronskal med i og vend rundt.
- Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.
- Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let før der kommes jordbærsylt på.
Jordbærsylt
- Vask og fjern stilkene fra jordbærrene og hak dem groft.
- Kom jordbær og sukker i en gryde og kog op.
- Lad koge til lidt af væsken er fordampet.
- Blend jordbærrene og kog op.
- Den skal over 100 grader.
- Smag til med citronsaft.
- Tilfør melatin blandet med sukker, hvis ikke det er tykt nok - kog op igen.
- Stilles til side og køles, før den kommes på rouladen.
- Halvdelen kommes på rouladen, og den sidste halvdel kommes i bunden.
Jordbærmousse med hyldeblomst og lime
- Vask og klargør jordbær og skær dem ud i mundrette stykker.
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
- Kog 200 gram jordbær op med sukkeret og lidt vand.
- Massen blendes og sigtes igennem en si, og puttes tilbage i gryden derefter.
- Smages til med limesaft, hyldeblomstsaft og limeskal.
- Husblassen smeltes i den lune jordbær/hyldeblomstsirup.
- Fløden piskes let stiv.
- Æggehvider piskes stive.
- Lidt af fløden blandes med saften og resten af fløden vendes i.
- Massen vendes til sidst med æggehvider.
- Blandes med de resterende jordbær og kommes i form.
Gelé
- Vand og sukker koges op, og limesaft kommes ved.
- Arrowroot blandes med en spsk. vand og kommes i siruppen, der nu burde tykne.
- Den skal bruges til at glasere kagen, når den står på fadet.
Bund
- Her skal jordbærsylten fra før bruges
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
- Sigt melet og bagepulver i og vend til ensartet.
- Kom revet citronskal med i og vend rundt.
- Bredes ud på en bageplade og bages i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader.
- Vendes derefter ud på et sukkerdrysset bagepapir og køles let.
- Bunden deles i to, hvor den ene del smøres med jordbærsylt.
- Den anden kommes oven på, så der er bund, sylt og bund.
- Bunden skæres til, så den passer i formens bund.
Sammenlægning af kagen
- En skål fores med husholdsningsfilm.
- Rouladen skæres i ca. 1½ cm tykke skiver og kommes i hele skålens inderside.
- Tryk dem godt sammen, når der ikke flyder creme ud imellem.
- Jordbær og mousse fordeles i formen med rouladekanten.
- Stilles på køl.
- Bunden kommes på.
- Kagen vendes på hovedet.
- Glaseres med gelé.
- Pyntes med flødepynt og friske jordbær.