Charlotte Royale med ribsgelé og stikkelsbærsfromage
Ribs og stikkelsbær giver denne Charlotte Royale en super frisk smag
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Ribssylt
- 400 g ribs
- 100 g sukker
Roulader
- 5 stk. æg
- 180 g sukker
- 130 g mel
- 50 g kartoffelmel
Stikkelsbærkompot
- 350 g stikkelsbær
- 40 g rørsukker
- 0,5 dl vand
- 1 stang vanilje
- 8 blade husblas
- 4 stk. past. æggeblomme
- 100 g sukker
- 3 dl fløde
- 1,5 stk. past. æggehvider
Chokoladebund
- 2 stk. æg
- 200 g sukker
- 30 g ren, rå kakaopulver
- 0,5 tsk. salt
- 1 stang vanilje
- 85 g mel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 100 g smør
- 50 g mørk chokolade
Æblegelé
- 1 dl æblesaft
- 2 blade husblas
Chokoladesnegle
- 100 g mørk chokolade (70%)
Fremgangsmåde
Lav ribssylt
- Ribs og sukker koges sagte op.
- Når de er møre, gives en kort omgang med stavblenderen.
- Tages af varmen og jævnes med kartoffelmel (2 tsk. kartoffelmel i lidt vand).
- Herefter på køl
Bag roulader
- Æg piskes luftigt med sukker.
- Mel og kartoffelmel sigtes i, vendes forsigtigt.
- Dejen fordeles i to forme lavet af bagepapir. Så store som muligt (42x36 ca.).
- Bages i 7 min ved 200 grader.
- Vendes ud på sukkerdrysset bagepapir og køles.
- Ribssylten smøres ud i et tyndt lag på bundene, og de rulles stramt sammen.
- Film dem og sæt dem på køl.
Lav stikkelsbærkompot
- Læg husblas i blød i koldt vand. Alle ingredienser koges langsomt op.
- Vaniljekornene skrabes ud af stangen, det hele smides op i gryden.
- Koges sagte i 10 min. Tag stangen op og giv kompotten en kort tur med stavblenderen.
- Husblas smeltes direkte i kompotten.
- På køl.
- Lav en god æggesnaps af æg og sukker.
- Pisk hviderne stive samt fløden blød.
- Den afkølede kompot vendes i æggesnapsen. 1/3 af fløden vendes i, herefter resten.
- Æggehvider i til sidst.
Sammenlægning:
- En stor rund skål filmes (22 diameter, 11 højde ca), og rouladerne skæres i 1,5 cm brede stykker.
- De lægges meget tæt i skålen. Små huller kan fyldes med ribssylten.
- Halvdelen af stikkelsbærfromagen hældes i skålen.
- Friske ribs lægges i et lag ovenpå. Resten af fromagen hældes forsigtigt over.
- Stilles på køl.
Lav chokoladebund:
- Æg og sukker piskes hvidt.
- De tørre dele sigtes i og vendes forsigtigt.
- Afkølet smør og chokoladeblanding vendes ligeledes i.
- Bages i smurt springform ved 190 grader i 20 min. Den må ikke få for meget. Den skal blive sådan lidt trøffelagtigt.
- Køles.
- Når fromages har sat sig, skæres chokoladebunden til og lægges oven på fromagen. Rouladerne skal være yderkanten.
- Når kagen skal anrettes, vendes den ud på et fad. Glaser med æblegeléen.
Lav æblegele:
- Pensel geléen på, når den er ved at tykne.
- Charlotte royale pyntes med friske bær i midten og 3 dl pisket fløde rundt i kanten. Heri påsættes chokoladesnegle.
Chokoladesnegle:
- Temperer 100 g 70 % chokolade.
- Sæt en lille klat på bagepapir og kør en ske ud som en sneglekrop.
- Lav følehorn med en træpind.
- Lav evt. sneglehus, når chokoladen er halvstiv med træpinden og skab øjne af guld.