Cheesecake a la Italia
I Den store Bagedyst skulle deltagerne i andet program, lave deres favorit cheesecakes. Sune lavede denne meget smukke og anderledes cheesecake, som han kalder for 'Cheesecake a la Italia' - kagen er nemlig forkælet med masser af skønne citrusfrugter, og med den populære italienske aperitif 'Aperol', som giver en smuk farve og spændende smag.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kiksebund
- 300 g cantuccini kager
- 60 g hasselnødder
-
1 stk.
appelsin, skal heraf
(økologisk)
- 1 stk. æg
- 75 g smør
Ostecreme
- 75 g vand
- 300 g sukker
- 110 g æggehvide
- 250 g mascarpone
- 200 g skyr naturel
- 1 stk. grapefrugt, saft heraf
- 1 stk. appelsin, saft heraf
-
lidt
appelsinolie
(efter smag)
- 6 blade husblas
- 1 stang vanilje
Aperolgele og pynt
- 1-2 stk. grapefrugter
- 1-2 stk. appelsiner
- 2 dl Aperol
- 3 dl vand
- 8 blade husblas
- En smule frisk skovsyre
Fremgangsmåde
- Kiksebund:
Cantuccini males til groft mel på foodprocessor. Hasselnødder ligeså. Smør smeltes og hældes ned i tørvarerne. Herpå appelsinskal, og det hele æg. Blandingen presses ud i en springform som bund, og bages ved 170 celclius i ca. 10-15 min, indtil bunden er gylden. Tages ud og køler. - Ostecreme:
Mascarpone og skyr røres sammen med appelsinjuice og grapefrugtjuice. Tilsæt vanillie, og appelsinolie. - Sukker og vand kommes i gryde og koges op indtil temperaturen er 115 ceclius. Når tempereaturen når dette, starter du med at piske hviderne. Når temperaturen på sukkermassen når 118 celcius, hælder du sukkersiruppen ned i æggehviderne under konstant piskning i en tynd stråle. Den italienske marengs piskes fortsat ved højt tempo indtil afkølet.
- Ca. 300 g. indkorporeres i ostemassen. Gelatinen udblødes i koldt vand. Vrides for vandet, og smeltes i gryde under lav varme. En smule af ostemassen kommes i gryden for at temperere blandingen, og det hele blandes nu sammen, og hældes derefter over den nu afkølede kiksebund. Blandingen skal nu sætte sig fuldstændigt.
- Aperolgele og pynt:
Toppen af kagen pyntes med appelsin og grapefrugt skåret i fileter i et pænt mønster. - Aperol og tonicvand blandes sammen. Gelatinen smeltes i denne blanding og køler. så den ikke smelter osteblandingen. Nu hældes blandingen forsigtigt over appelsinfileterne, så de indstøbes i geleen. Kagen pyntes med appelsin og grapefrugtfileter, som lægges hulter til bulter, samt små skud af frisk skovsyre.