Smuk cheesecake overtrukket med glaze med masser af smag. (©DR)

Cheesecake med havtorn og mango

Disse lækre små cheesecakes vil uden tvivl falde i god jord hos dine gæster. De lækre cheesecakes indeholder blandt andet en mango-jelly og -sauce samt en lækker flødeostmasse med havtornsaft.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 150 g abrikoser
  • 150 g svesker
  • 75 g valnødder
  • 4 spsk. honning
  • 1 spsk. kokosolie

Cheesecake

  • 4 blade husblas
  • 250 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl havtornsaft

Glaze

  • 150 g sukker
  • 88 g vand
  • 100 g glukose
  • 100 g kondenseret mælk
  • 6 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • Gul farve
  • 4 g hvid pulverfarve
  • 100 g mirror glaze

Mangojelly

  • 500 ml mangosaft
  • 50 g sukker
  • 3 g agar-agar

Mangosauce

  • 100 g mango
  • Saft fra 1 citron
  • 50 g sukker

Fyldte chokolader med havtornganache

  • 500 g mørk chokolade
  • 200 g havtorn
  • 2 spsk. citronsaft
  • 160 g hvid chokolade

Tuiles (sprøde kiks)

  • 140 g vand
  • 60 g olie
  • 20 g mel
  • Gul farve

Citronkys

  • 20 g æggehvider
  • 30 g sukker
  • Gul farve
  • Citronpulver (Passionsfrugtpulver kan også bruges)

Øvrige ingredienser

  • Gule blomster
  • Lidt guldstøv
  • 300 g mørk chokolade
  • Små mangocirkler til pynt

Fremgangsmåde

Cheesecake

  1. Læg husblas i blød.
  2. Pisk flødeskummen stiv i en skål.
  3. I en anden skål piskes flødeost og flormelis sammen til en homogen masse. 
  4. Varm din havtornsauce op og udblød husblas deri.
  5. Køl havtornmassen lidt ned og bland den derefter i flødeostblandingen sammen med flødeskummet. Hæld massen i formene og stil på køl.



Mangojelly

  1. Kog saft og sukker i en gryde til halvdelen er fordampet. 
  2. Kom derefter massen gennem en sigte. 
  3. Bland nu din agar-agar i massen og kog i 2 minutter.
  4. Kom massen i en beholder og stil på køl i 1 time. 
  5. Tag ud fra køl og blend massen i et par minutter til massen er flot og homogen.
  6. Kom din gel gennem en sigte så du nu står tilbage med den fineste og flotteste jelly, som er klar til at pynte med.



Mangosauce

  1. Blend mango til en puré. 
  2. Kom sukker, puré og citron i en gryde og kog i ca. 5 minutter.
  3. Kom saften gennem en sigte og stil på køl, indtil den skal bruges


Citronkys

  1. Sæt ovnen på 100 grader almindelig ovn. 
  2. Pisk æggehviderne stive og tilføj herefter 1 tsk. sukker og pisk i tre minutter. 
  3. Fold resten af sukkeret i med en dejskraber.
  4. Hæld halvdelen af massen i en sprøjtepose.
  5. Tilføj gul farve og lidt citronpulver til massen. Bland det sammen og kom massen i en anden sprøjtepose.  
  6. Kom begge sprøjtepose i en tredje pose. Klip hul og sprøjt nu små toppe ud på bagepladen.
  7. Bag toppene i ca. ½ time i den forvarmede ovn.



Fyldte chokolader

  1. Først laves din ganache: Kog havtorn og citronsaft sammen. Kom massen gennem en sigte. 
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Hæld nu 1 dl varm havtornsaft over massen og rør i midten til massen er glat og homogen.
  3. Kom ganache i en sprøjtepose og stil på køl. 
  4. Temperer nu din mørke chokolade og støb nogle skaller.
  5. Fyld ganache i dine skaller og luk dem med chokolade.



Chokoladekviste

  1. Først tempererer du din chokolade.
  2. Så finder du en skål frem og laver et isbad deri - koldt vand med en masse isterninger.
  3. Kom din tempererede chokolade i en sprøjtepose, klip et hul og sprøjt ned i det kolde vand. Tag dine kviste op med en gaffel og læg dem på noget køkkenrulle til at dryppe af. Drys nu med lidt guldstøv.



Bund

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor.
  2. Tag massen ud og tryk den flad og form den til fem bunde, der passer til din cheesecake.



Glaze

  1. Bland sukker, glukose og vand og giv det et opkog. 
  2. Tilsæt husblas og kondenseret mælk.
  3. Hæld den varme massen over den hakkede chokolade og tilføj farven.
  4. Gør massen homogen med en stavblender. Den skal nu køles ned til 35 grader før den kan bruges. 
  5. Imens varmer du din mirror glaze op til 50 grader og tilføjer farven.
  6. Hæld nu først den gule glaze over dine kager og vent ca. 1 minut.
  7. Tag nu din paletkniv og dyp den i den hvide glaze og træk forsigtigt over den gule, så der fremkommer et flot mønster.



Tuiles

  1. Bland ingredienserne og steg dem på panden til olien er stegt væk.
  2. Tag derefter blandingen af panden og køl ned.



Anretning

  1. Først skrælles mangoen, og der skæres nogle skiver, hvorefter der udstikkes små cirkler. 
  2. Stil din cheesecake på midten af en tallerken.
  3. Brug mangosaucen til at lave et mønster på tallerkenen.
  4. Placer din tuile op ad kagen.
  5.  Placer chokoladekvistene på tallerkenen som du synes.
  6. Pynt med resten som du vil.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 5)