Cheesecake med passionsfrugt
I Den store Bagedyst 2016 bagte Iben denne cheesecake med frugtgele af passionsfrugt og bund af oreo kiks. Du får hendes opskrift her.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bund
-
1 pakke
oreo kiks
(uden creme)
- 10 stk. digestive kiks
- 200 g smør
Cremecheese fyld
- 200 g flødeost naturel
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 stang vanilje
- 2 stk. past. æggeblommer
- 80 g sukker
- 3 stk. past. æggehvider
- 2 dl fløde
- 6 blade husblas
passionsfrugtgele
- 21 stk. passionsfrugt
- 1 dl vand
- 1 stk. lime, saft heraf
- 0,5 tsk. gul frugtfarve
- 3 spsk. sukker
- 3,5 blade husblas
Pynt
- friske stedmorblomster
- lidt mynteblade
- en smule isomalt til istapper
Fremgangsmåde
- Bund:
Kiksene knuses og blandes med smeltet smør, og kommes i en smurt springform. Bag bunden i 10 min ved 200 °. Lad den køle lidt og kom kageplast rundt om. Med ske og fingre føres den ca.2-3 cm op ad kanterne. Lad den køle helt af og sætte sig mens du laver fyldet. - Cremecheese fyld:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør ost, vaniljekorn og cremefraiche sammen. - Pisk hviderne stive og pisk fløden til skum.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt, og kom ostemassen i ægge/sukkermassen. Smelt husblassen og hæld den i massen.
- Vend først de stive hvider i og herefter flødeskum. Fordel massen på den afkølede kiksebund og stil på køl.
- Passionsfrugtgele:
Opblød husblas i koldt vand . - Tag kødet ud af passionsfrugterne og bland med limesaften og bring den i kog. Den opblødte husblas kommes i en skål med sukkeret og frugtfarven. Hæld den varme passionsfrugt gennem en sigte ned over husblassen, og rør rundt til sukkeret er opløst. Lad den køle ned.
- Frugtgeleen hældes over cheesecaken og stilles på køl
- Pynt kagen med stedmorblomster, mynteblade og istapper lavet af isomalt.