Forbered din chiagrød dagen før - så er du sikret en god start næste morgen. (Foto: Marc Mintel ©Unsplash)

Chiagrød

De små chiafrø kan suge væske op til 10 gange af deres egen vægt og er fyldt med gode fibre, fedtstoffer og proteiner. Og de kommer virkeligt til sin ret i en dejligt mættende chiagrød som denne!

Grøden skal stå og trække i minimum 1 time - og gerne natten over.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 dl mælk
    (eller havredrik, mandelmælk eller lignende)
  • 2,5 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. yoghurt, skyr eller lignende

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk, chiafrø og honning i en skål og rør det godt sammen.
  2. Lad det stå i 15 minutter, rør rundt igen og stil på køl i minimum 1 time – gerne natten over, så det er klar til morgenmad.
  3. Lige inden du skal spise chiagrøden røres grøden sammen med yoghurten, som giver den en dejlig cremet konsistens.
  4. Du kan toppe chiagrøden med forskellige bær, frisk frugt, marmelade, nødder, tørret kokos eller musli.