Tidsforbrug: 1 time, 30 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
Dej
- •
3 dl varmt vand (måske lidt mere)
- •
2 1/4 tsk. tørgær
- •
2 tsk. sukker
- •
1 1/2 tsk. fint salt
- •
60 g smeltet smør
- •
60 g olivenolive (plus ekstra til formen)
- •
70 g groft majsmel
- •
500 g hvedemel
Fyld
- •
120 g provolone i skiver
- •
250 g frisk mozzarella i mindre stykker
- •
450 g krydret italiensk pølse (frisk salsiccia hvor skindet er fjernet 120 g fast mozzarella)
- •
ca 5 dl tyk, kraftig pizza sauce
- •
50 g revet parmesan
- •
lidt olivenolie
Tomatsauce
- •
2 dåser hakkede, flåede tomater
- •
1 stor spsk. koncentreret tomatpuré
- •
2-3 spsk. hakket, frisk oregano
- •
1 lille løg
- •
3-4 fed hvidløg
- •
1 stort nip chiliflakes
- •
olivenolie
- •
salt, peber og sukker
Fremgangsmåde
Dej
Bland tørgæren i det varme vand, kom sukkeret ved og lad blandingen stå et kvarters tid til den bobler let. Ælt dejen sammen med de øvrige ingredienser. Det gøres lettest på røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i en time. For en dyb springform eller en smedejernspande med høje kanter med dejen.
Kom derpå fyldet i pizzaen - i nævnte rækkefølge:
Provolone i skiver
Frisk mozzarella i mindre stykker
Krydret italiensk pølse (frisk salsiccia hvor skindet er fjernet)
Fast mozzarella
Kraftig pizza sauce
Revet parmesan
Lidt olivenolie
Tomatsauce
Hakket løg og hvidløg svitses i olivenolie sammen med hakket frisk oregano og lidt chili. Så tilsættes et par dåser hakkede, flåede tomater. Og så får det lov til at simre roligt i ca. 30 minutter.
Så får den lige en tur med stavblenderen, - og så smager vi til med salt, peber og lidt sukker. - og sætter sovsen til afkøling.
Bag deep pan pizza’en ved 220 grader i 35 minutter