Chicken Vindaloo - en krydret indisk kyllingeret med hjemmelavet naanbrød til. (©Adobe Stock)

Chicken Vindaloo med naanbrød og mango lassi

Prøv denne klassiske, indiske ret med kylling og masser af krydderier. Vindaloo stammer fra Goa og hører til blandt de stærkere indiske retter. Men man bestemmer selvfølgelig selv, om det skal det helt store bål, eller lidt mere forsigtige gløder. Mango Lassi er ikke obligatorisk til retten, men det er en god drik til at dulme de oprørte smagsløg.

Vær opmærksom på, at kyllingen skal marinere i 24 timer og dejen til naanbrød skal hæve i en time.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Chicken vindaloo

  • 1 tsk. kardemommefrø
  • 3 stænger kanel
  • 10 stk. nelliker
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1-2 spsk. chilipulver - eller efter smag
  • 1 spsk. revet, frisk ingefær
  • 5-6 fed hakket hvidløg
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 dl lys vineddike
  • 1,6 kg kyllingekød
  • 4-5 spsk. neutral olie
  • 2 store løg
    (hakkede)
  • 2-3 grønne chilier
    (finthakkede)
  • 4 stk. lauerbærblade
  • 2 tsk. salt

8 stk. naanbrød

  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g mel
  • 1½ tsk. salt
  • 125 ml yoghurt naturel
  • 1 stk. æg
    (sammenpisket)
  • 5 spsk. smeltet smør
  • 2 spsk. sesamfrø

Mango Lassi

  • 6 dl mangojuice
  • kød fra 1 stk. mangofrugt
  • 4 dl økologisk yoghurt naturel
  • 1 smule sukker
  • 5-6 stk. isterninger
  • saft af 1-2 lime

Fremgangsmåde

Chicken Vindaloo

Rist kardemommefrø, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike. 

Stød eller blend det grundigt igennem og tilsæt vand indtil massen er flydende. Kom kyllingekødet, der er delt i mundrette stykker, i en skål (ikke metal) og hæld blandingen over. Bland godt og lad kødet marinere 24 timer i køleskabet.  

Varm olien i en stegegryde og steg løgene heri til de er gyldne. Tag dem op og brun derpå det marinerede kød. Tilsæt løgene, resten af marinaden samt laurbærblade og grøn chilli, og lad det simre under låg til kødet er mørt. Hvis det virker for tørt, så tilsæt lidt vand eller hønsebouillon undervejs. Smag til med salt. Denne ret vinder ved at hvile på køl og varmes op. Serveres med basmatiris, diverse chutneys og evt. hjemmelavet naan. Yoghurtdrikken mango lassi er god til at dulme smagsløgene. 

Naanbrød

Rør gæren ud i 5 spsk. håndvarmt vand og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min.

Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Bland gærblandingen med yoghurt og æg og hæld det ned i melet. Tilsæt 5 spsk. varmt vand og rør det hele sammen til en blød dej. Så tilsættes det smeltede smør, og dejen æltes grundigt i ca. 10 min., dækkes med et fugtigt klæde og sættes til hævning i en time. 

Del dejen i 8 stykker som trilles til kugler og rulles ud, ikke alt for tyndt. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 15 min. Lige før brødene bages pensles de med smeltet smør og drysses med sesamfrø. Bag brødene i en 230 grader varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne. 

Mango Lassi

Kom alle ingredienserne i en blender og kør!