Chicken Vindaloo - en skøn gryderet serveret med ris og hjemmelavet naanbrød og en lækker mango lassi efter brødrene Prices opskrift. (©DR)

Chicken Vindaloo med naanbrød og mango lassi

Prøv denne klassiske, indiske ret med kylling og masse af smag fra chili og krydderier. Retten bliver ekstra god af at blive suppleret med en mild mangolasse og hjemmelavet naanbrød. Vær opmærksom på, at kyllingen skal marinere i 24 timer og dejen til naanbrød skal hæve i en time.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Chicken vindaloo

  • 1 tsk. kardemommefrø
  • 3 stænger kanel
  • 10 stk. nelliker
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. spidskommenfrø
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1-2 spsk. chilipulver
  • 1 spsk. revet, frisk ingefær
  • 5-6 fed hakket hvidløg
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 0,75 dl lys vineddike
  • 1,6 kg kyllingekød
  • 4-5 spsk. neutral olie
  • 2 stk. store løg
    (hakkede)
  • 2-3 stk. grønne chilier
    (finthakkede)
  • 4 stk. lauerbærblade
  • 2 tsk. salt

8 stk. naanbrød

  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g mel
  • 1,5 tsk. salt
  • 125 ml yoghurt naturel
  • 1 stk. æg
    (sammenpisket)
  • 5 spsk. smeltet smør
  • 2 spsk. sesamfrø og/eller birkes

Mango Lassi

  • 6 dl mangojuice
  • 1 stk. mangofrugt
  • 4 dl økologisk yoghurt naturel
  • 1 smule sukker
  • 5-6 stk. isterninger
  • 1-2 stk. lime
    (lime herfra)

Fremgangsmåde

Lav Chicken Vindaloo:

  1. Rist kardemommefrø, kanel, nelliker, korianderfrø, spidskommen, fennikelfrø og peberkorn på en tør pande i 4-5 minutter. Kom de ristede krydderier i en morter eller en blender sammen med chilipulver, ingefær, hvidløg, sennepspulver, gurkemeje og vineddike. 
  2. Stød eller blend det grundigt igennem og tilsæt vand indtil massen er flydende. Kom kyllingekødet, der er delt i mundrette stykker i en skål (ikke metal) og hæld blandingen over. Bland godt og lad kødet marinere 24 timer i køleskabet. 
  3. Varm olien i en stegegryde og steg løgene heri til de er gyldne. Tag dem op og brun derpå det marinerede kød. Tilsæt løgene, resten af marinaden samt laurbærblade og grøn chilli, og lad det simre under låg til kødet er mørt. Hvis det virker for tørt, så tilsæt lidt vand eller hønsebouillon undervejs. Smag til med salt. Denne ret vinder ved at hvile på køl og varmes op. Serveres med basmatiris, diverse chutneys og evt. hjemmelavet naan. Yoghurtdrikken mango lassi er fremragende til at dulme de arme smagsløg.

Lav naanbrød: 

  1. Rør gæren ud i 5 spsk. håndvarmt vand og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min. 
  2. Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Bland gærblandingen med yoghurt og æg og hæld det ned i melet. Tilsæt 5 spsk. varmt vand og rør det hele sammen til en lind dej. Så tilsættes det smeltede smør, og dejen æltes grundigt i ca. 10 min., dækkes med et fugtigt klæde og sættes til hævning i en time.
  3. Del dejen i 8 stykker som trilles til kugler og rulles ud, ikke alt for tyndt. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under klæde i 15 min. Lige før brødene bages pensles de med smeltet smør og drysses med sesam eller birkes. Bag brødene i en 230 grader varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne.

Lav mango Lassi: 

  1. Kom alle ingredienserne i en blender og kør!