Chili con carne (©DR)

Chili con carne - Jamie Oliver

Tv-kokken Jamie Oliver lavede i tv-programmet Det er mere bar' mad denne kraftige og krydrede chili con carne, som det meste af tiden passer sig selv i gryden. Server den med godt brød, ris eller en salat.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 4 tsk. stødt chili
  • 500 g oksebov
  • 200 g soltørrede tomater i olie
  • 3 stk. friske chilier
  • 1 stang kanel
  • 4 dåser flåede tomater
  • 1 smule vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og hvidløg og halver løgene. Hak løg og hvidløg i en foodprocessor. Hæld 4 spiseskefulde olivenolie i en middelvarm gryde og steg løgene bløde. Tilsæt spidskommen og chili og rør rundt. Skær kødet i mindre stykker og hak det i en foodprocessor. 
  2. Bland kødet med løg og krydderier. Fjern kernerne fra chilierne og blend dem sammen med de soltørrede tomater. 
  3. Hæld blandingen ned til kødet. Den hele kanel koges med, men tages op af gryden inden servering. 
  4. Tilsæt de flåede tomater. Fyld den ene tomme dåse med vand og tilsæt det. Læg låg på gryden og lad retten simre i halvanden time. 
  5. Efter en time tilsættes de drænede kidneybønner. Smag til med salt og peber.