Chili con carne - Jamie Oliver
Tv-kokken Jamie Oliver lavede i tv-programmet Det er mere bar' mad denne kraftige og krydrede chili con carne, som det meste af tiden passer sig selv i gryden. Server den med godt brød, ris eller en salat.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 4 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 smule olivenolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 4 tsk. stødt chili
- 500 g oksebov
- 200 g soltørrede tomater i olie
- 3 stk. friske chilier
- 1 stang kanel
- 4 dåser flåede tomater
- 1 smule vand
- 2 dåser kidneybønner
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Fremgangsmåde
- Pil løg og hvidløg og halver løgene. Hak løg og hvidløg i en foodprocessor. Hæld 4 spiseskefulde olivenolie i en middelvarm gryde og steg løgene bløde. Tilsæt spidskommen og chili og rør rundt. Skær kødet i mindre stykker og hak det i en foodprocessor.
- Bland kødet med løg og krydderier. Fjern kernerne fra chilierne og blend dem sammen med de soltørrede tomater.
- Hæld blandingen ned til kødet. Den hele kanel koges med, men tages op af gryden inden servering.
- Tilsæt de flåede tomater. Fyld den ene tomme dåse med vand og tilsæt det. Læg låg på gryden og lad retten simre i halvanden time.
- Efter en time tilsættes de drænede kidneybønner. Smag til med salt og peber.