Chili con kål
I denne vegetariske opskrift på chili con kål, er kødet i den traditionelle chili con carne udskiftet med hvidkål og spidskål. Emilia Weir og Camilla van Norde lavede i programmet Kålkællingerne denne lækre gryderet, som smager krydret og varmt, og som er fantastisk sammen med et godt brød og guacamole.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Chili con kål
- 0,5 stk. hvidkålshoved
- 0,5 stk. spidskål
- 3 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 1 stk. chili
- 3 stk. kanelstænger
- 2 spsk. knust spidskommen
- 100 g tørrede kidneybønner
- 100 g tørrede hvide bønner
- 100 g tørrede store bønner
- 2 dåser flåede tomater
- 3 tsk. tomatpuré
- 1 spsk. kakao
- 1 bundt friske koriander
- 1 smule salt og peber
Fremgangsmåde
- Sæt bønnerne i blød dagen i forvejen, og kog bønnerne til de er halvmøre i hver sin gryde - ca. 30 minutter. Lad dem have lidt bid, da de koger mere, når de kommer i chillien.
- Finsnit hvidkålen og spidskålen, hak løg, hvidløg og chili. Svits løgene i en gryde med lidt olivenolie.
- Tilsæt hvidløg, chili, knust spidskommen og kanelstænger. Tilsæt dernæst hvidkålen og spidskålen. Og herefter de flåede tomater og tomatpuré. Til sidst kommer du bønnerne i.
- Lad nu retten stå og simre. Før serveringen smages til med kakao, salt og peber. Server chili con kålen med lidt hakket frisk koriander på toppen.