(Foto: Stinna Guldmann Marker ©DR)

Chili sin carne

Prøv denne lækre chili sin carne hvor kødet er skiftet ud med grøntsager. Det er faktisk en af de allernemmeste opskrifter at lave . Retten bliver endnu bedre dagen efter. Så det er oplagt at lave en stor portion og have til et par dage.

Hvis du bruger tørre bønner skal de udblødes ved at lægge dem i koldt vand dagen før.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 700 g hakkede tomater
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dl rødvin
  • 4 stk. gulerødder
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl majs
  • 20 g mørk chokolade
  • lidt chili
    (smag til efter styrke)
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kom olie i en gryde eller på en dyb pande. 
  2. Hak løg (lidt groft) og hak hvidløg fint. Kom det på panden og lad det stege lidt. 
  3. Tilsæt koriander, spidskommen og kanel og lad det stege lidt, mens du rører godt i det. 
  4. Tilsæt de hakkede tomater, lidt rød chili, vand, kidneybønner og røde linser. 
  5. Skær gulerødder og tilsæt dem til panden. 
  6. Tilsæt rødvin, salt og majs. 
  7. Lad det hele simre - gerne 30 minutter eller mere - men minimum til de røde linser er møre. 
  8. Når retten har simret færdigt tilsættes hakket mørk chokolade som røres rundt, til det er smeltet. Smag retten til med salt.

Kan serveres med ris, cremefraiche, frisk koriander og avocado.