Chilibagels med ost som topping (©DR)

Chilibagels

Prøv Katajas chilibagels med en tynd skorpe og en dejlig, mild smag af chili. Fyld dem op med salat og pålæg, og tag dem med på madpakken.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 675 g mel
  • 0,5 dl lys sirup
  • 1,5 spsk. olie
  • 1,13 spsk. citrus flagesalt
  • 3,75 dl vand
  • 38 g gær
  • 1,5 spsk. rørsukker
  • 1 smule æg
    (til pensling)

Maltsirup

  • 4,5 dl mørk øl
  • 3,5 dl presset farin

Drys

  • 3 stk. sød flydende chili eller 4 tørrede apache chili
  • 12 stk. friske, hakkede basilikumblade
  • 6-10 håndfulde pizzatopping

Fremgangsmåde

Lav maltsirup: 

  1. Øllet og farinet koges i ca. 1 time eller indtil det begynder at ligne sirup i konsistensen. Det overskydende maltsirup kan hældes på glas og på køl.

Lav bagels: 

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig. Tilsæt 3 tsk chili samt basilikumblade. lad dej hæve i 15 min et lunt sted, under et klæde. 
  2. Vej dejen, og del derefter i 24 lige store stykker. Rul dem til en rund bolle og stik med en udstikker i midten af bollen. Du har nu et hul i dejen. Lad dem hæve i 30 min. på en bageplade med lidt mel på, gerne et lunt sted under et klæde. 
  3. En gryde med vand sættes over sammen med 3 spsk maltsirup. I det kogende vand koges nu 3 bagels af gangen. Husk her en stor gryde, da de hæver meget i vandet. De koges nu i 2 min. på hver side. Tag dem op med en hulske eller en paletkniv og læg dem over på bagepapir. 
  4. Pensl med æg. Dry med ost. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader, ca. 20-25 min.