Cremet og stærk sauce af chili. Perfekt til dine sydlandske gryderetter. (©DR)

Chilisauce

Her er opskriften på en spicy chilisauce, som kan sætte lidt fut i enhver ret.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Sauce

  • 2 stk. tørrede Mulato chili
  • 2 stk. tørrede Anho chili
  • 3 stk. tørrede Chipotle chili
  • 1 stk. tørret Guajillo
  • 1 stk. Pasilla chili
  • 4 spsk. brunt sukker
  • 1 tsk. orangeblomstvand
  • 10 stk. tørrede tomater
  • 1 smule groft salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Rist chilierne på panden til de får sorte pletter og dufter. 
  2. Læg de ristede chilier i blød i kogende vand i 20 min. 
  3. Kør dem til en grov mos i foodprocessor med resten af ingredienserne.