For chocolate lovers only
Hvid og mørk chokolade kombineres i en lækker symfoni mellem nøddebunde i denne elegante lagkage.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bunde
- 375 g smør
- 375 g mørk chokolade
- 15 stk. æggeblommer
- 150 g sukker
- 12 stk. æggehvider
Chokolademousse
- 200 g mørk chokolade
- 300 g fløde
- 3 stk. æggehvider
- 2 spsk. sukker
Nøddeganache
- 400 g chokolade
- 200 g fløde
- 20 g smør
- 200 g hasselnødder
Chokoladeganache
- 200 g chokolade
- 100 g fløde
- 10 g smør
Den færdige kage
- 250 g hasselnødder
Fremgangsmåde
Bunde (3 stk.)
- Smelt chokolade og smør over vandbad
- Æggeblommer og sukker piskes til snaps
- Pisk æggehviderne stive
- Fold chokoladeblandingen i æggesnapsen
- Rør lidt af æggehviderne i chokolade-æggesnapsen
- Vend forsigtigt resten af hviderne i blandingen
- Fordel dejen i 3 forme og bag ved 160 grader i 30-35 min (lav strikkepinde-prøven inden bundende tages ud)
- Lad bundene stå i formene i ca. 15 min inden de stilles i køleskabet i 1 time
Lav chokolademousse
- Smelt chokoladen over vandbad
- Pisk fløden semistiv
- Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret og pisk hviderne helt stive
- Rør ca. ¼ af fløden i chokolademassen
- Hæld chokolademassen over æggehviderne
- Fold forsigtigt chokolademassen i resten af fløden
- Stil moussen på køl
Nøddeganache
- Varm fløden op til kogepunktet
- Hak chokoladen
- Hæld den kogende fløde over chokoladen, vent 8-10 minutter og rør det lindt
- Tilsæt det bløde smør og rør chokoladeblandingen blank.
- Rør de grofthakkede nødder i chokoladen
- Stil nøddeganachen ved stuetemperatur
Chokoladeganache
- Fløden varmes op til kogepunktet og hældes over den fint hakkede chokolade
- Lad massen hvile nogle minutter og rør med en dejskraber til den er homogen - smørret tilsættes inden massen er for kold, så den smelter
Den færdige kage
- Den første bund placeres på et fad og halvdelen af nøddeganachen fordeles på bunden.
- Det samme gøres ved 2. bund.
- Den sidste bund placeres omvendt på toppen så der dannes en ensartet flade. Kagen stilles i køleskabet til ganachen er stiv.
- Kagens kanter smøres med chokolade ganachen hvorefter de ristede og finthakkede nødder klæbes på.
- Kagen pyntes med chokolademoussen ved at bruge en sprøjtepose med en stjernetyld.
(kagen kan med fordel "støbes" i en form)