"Chocolate wrap cake" med jordbær og koldskål
Smagen af jordbær, koldskål og hvid chokolade, som dominerer denne kage, trækker tankerne mod den danske sommer - og det kan man vel have brug for at mærke hele året rundt?
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mazarinbund med lime
- 110 g rørsukker
- 100 g marcipan
- 100 g smør
- 2 æg
- 35 g hvedemel
- 4 spsk. limeskal
Daqouisebunde med mandler og valnødder
- 90 g valnødder
- 130 g mandler
- 225 g æggehvider
- 230 g flormelis
- 20 g mel
- 1,5 g salt
Jordbærkompot
- 2 blade husblas
- 150 g jordbær
- 2 spsk. citronskal
- 1 spsk. citronsaft
- 60 g rørsukker
- 3 tsk. vaniljepasta
Marinerede jordbær
- 100 g jordbær
- 20 g rørsukker
- 15 g mynte
- 2 spsk. limesaft
Koldskålsmousse
- 3 blade husblas
- 55 g rørsukker
- 5 tsk. vaniljepasta
- 3 spsk. citronsaft
- 100 g kærnemælk
- 30 g skyr
- 260 g fløde
Chokoladebånd
- 200 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Mazarinbund med lime
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Blødgør smørret og pisk det sammen med sukker. Pisk ét æg i massen ad gangen til det bliver en lys, luftig og ensartet masse.
- Vend forsigtigt limeskal og mel i dejen, og bag kagen i 18-20 minutter. Køl bunden ned og stik den ud med en kagering på 16 centimeter i diameter. For kageringen, læg bunden heri og put den i fryseren.
Daqouisebunde med mandler og valnødder
- Fordel nødderne på en bageplade og bag dem ved 180 grader i 7 minutter, indtil de bliver gyldne. Blend dem til en fin mel.
- Pisk æggehviderne skummende og luftige. Pisk lidt salt og flormelis i ad gangen, indtil det bliver til en sej marengs.
- Vend først nødderne i marengsen og derefter melet. Fordel dejen i 2 springforme af 24 centimeters diameter og bag bundene ved 180 grader i 15-18 minutter, indtil de er gyldenbrune på toppen.
- Afkøl bundene og stik dem ud med en kagering på 16 centimeter. Det er kun den ene bund, der skal bruges, men hav den anden i overskud i tilfælde af, at den første knækker. Læg begge bundene i fryseren.
Marinerede jordbær
- Rens jordbærrene og hak dem i tern. Bland forsigtigt jordbærrene med rørsukker, mynte og limesaft. Stil bærrene på køl i mindst 10 minutter.
Jordbærkompot
- Blød husblas op i koldt vand i 5-10 minutter.
- Si siruppen fra de marinerede jordbær ned i en gryde sammen med usyltede jordbær og kog det op med resten af ingredienserne og stavblend kompotten. Det gør ikke noget, at der er større stykker af bær.
- Opløs husblassen i den varme kompot og lad den køle lidt ned.
- Fordel halvdelen af kompotten ovenpå mazarinbunden og sæt den i fryseren igen.
Koldskålsmousse
- Blød husblas op i koldt vand i 5-10 minutter.
- Kog citronsaft op med rørsukker og vaniljepasta. Opløs husblassen heri.
- Stavblend citronsaften sammen med skyr og kærnemælk til en ensartet masse.
- Pisk fløden let og vend den i kærnemælken af flere omgange. Hæld halvdelen af moussen oven på mazarinbunden med jordbærkompot.
- Læg en daqouisebund ovenpå moussen, tryk den let ned, og lad kagen sætte sig i fryseren.
- Fordel resten af jordbærkompotten ovenpå daqouisbunden. Lad kagen sætte sig lidt i fryseren og fordel herefter den sidste halvdel koldskålsmousse ovenpå.
Chokoladebånd
- Temperer den hvide chokolade og overfør den til et cornet.
- Sprøjt tusindfryd ved hjælp af en skabelon ovenpå et langt stykke kageplast. Klip kageplasten til og overfør båndet til kagen.
- Lad båndet sætte sig, træk kageplasten af og pynt kagen med limeskal, friske og syltede jordbær.
- Kagen er klar til servering.