Lækre chokolade cookies er nemme og hurtige at lave. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Chokolade cookies

Chokoladecookies er nemme og hurtige at lave, og de kan være klar på en halv time, hvis man pludselig får trang til noget sødt. Hvis du har lyst kan du også tilføje nødder til dejen for at give ekstra god smag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 0,5 tsk. natron
  • 125 g mørk chokolade
  • 50 g pecan eller valnødder
    (kan udelades)
  • 50 g valnød

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom blødt smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en elpisker. Rør ægget sammen i en lille skål og tilsæt det til sukkerblandingen lidt ad gangen, mens der piskes.
  2. Sigt mel, vanille, natron og kakao ned i blandingen. Hak chokoladen (og nødderne, hvis du vil have det i ) groft og vend det ned i dejen.
  3. Kom bagepapir på en bageplade og sæt spiseskefuld af dejen ned på med god afstand i mellem. Bag kagerne miderst i ovnen i 10 -15 minutter eller til kagerne er hævet og føles faste.
  4. Lad dem køle af på pladen i et par minutter før de flyttes over på en rist, hvor de køles helt af.