Chokolade-cookies med ingefær
Chokoladecookies er efterhånden en klassisker i Danmark. Denne opskrift på chokoladecookies lavede Ditte i Den Store Bagedyst i 2012. Disse anderledes chokoladecookies er bagt med rug- eller havregryn og frisk ingefær.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 115 g smør
- 115 g rørsukker
- 1 stk. æg
- 1 stk. stang vanilje
- 150 g hvedemel
- 1,75 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
-
75 g
ruggryn
(kan erstattes med havregryn)
- 100 g hvid chokolade
- 70 g mælkechokolade
- 70 g mørk chokolade
- 30 g frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 grader. Smør og sukker røres sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vanilje.
- Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål og pisk det i smørblandingen.
- Hak chokoladen i store stykker og bland chokoladen, ruggrynene (eller havregryn) og finthak den friske ingefær og vend det i blandingen med en dejskraber.
- Rul kugler af dejen og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Tryk dem herefter flade, så de er ca. 1 cm. høje. Bag dem ved 190 grader i cirka 15 minutter, til de er let brune over det hele.