Bag lækre chokoladecookies med ingefær (©DR)

Chokolade-cookies med ingefær

Chokoladecookies er efterhånden en klassisker i Danmark. Denne opskrift på chokoladecookies lavede Ditte i Den Store Bagedyst i 2012. Disse anderledes chokoladecookies er bagt med rug- eller havregryn og frisk ingefær.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 115 g smør
  • 115 g rørsukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. stang vanilje
  • 150 g hvedemel
  • 1,75 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 75 g ruggryn
    (kan erstattes med havregryn)
  • 100 g hvid chokolade
  • 70 g mælkechokolade
  • 70 g mørk chokolade
  • 30 g frisk ingefær

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Smør og sukker røres sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vanilje.
  2. Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål og pisk det i smørblandingen.
  3. Hak chokoladen i store stykker og bland chokoladen, ruggrynene (eller havregryn) og finthak den friske ingefær og vend det i blandingen med en dejskraber.
  4. Rul kugler af dejen og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Tryk dem herefter flade, så de er ca. 1 cm. høje. Bag dem ved 190 grader i cirka 15 minutter, til de er let brune over det hele. 

 

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.