De fine kager bliver super flotte, når de pyntes enkelt med hvid creme og lidt drys af for eksempel nødder. (Foto: Yulia Khlebnikova ©Unsplash)

Chokolade cupcakes

Cupcakes er gode til de fleste begivenheder, om det er kagedag i skolen eller på arbejdet, eller om det gælder en sød tand til eftermiddagskaffen.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 15 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Chokolade-cupcakes

  • 225 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 35 g kakaopulver
  • 165 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 185 g smør
    (blødgjort)
  • 1,25 dl mælk
  • 100 g hasselnødder
    (hakkede)

Chokoladecreme

  • 2 dl fløde
  • 360 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav først: 

  1. Varm ovnen til 175 grader varmluft. Læg papirforme i ca. 15 muffins forme.
  2. Si de tørre ingredienser ned i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Pisk med en håndmikser ved lav hastighed til dejen er ensartet. 
  4. Fyld formene ca. halvt og bag dem i ca. 15 min eller til dejen slipper, når man stikker en kniv i dejen.
  5. Lad dem køle af i ca. 5 min og sæt dem derefter på en rist til de er kølet helt af.

Lav så chokoladecreme:

  1. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag gryden af varmen.
  2. Når fløden holder op med at boble, tilsættes chokoladen. 
  3.  Rør i cremen til den er jævn. Derefter sættes den på køl, til den er kølet af.
  4. Pisk cremen luftig, hvorefter den sprøjtes på kagerne med den ønskede tylle. 
  • Tip: Pynt gerne med lidt nødder eller friske bær.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager