Disse cupcakes er super lette at lave, men når de pyntes så smukt som her, ser de ganske imponerende ud! (©DR)

Chokolade-cupcakes med pistacienødder

Lav disse skønne chokolade-cupcakes som Merete Hess lavede dem i Den Store Bagedyst 2012. Toppen er forkælet med en cremet chokoladefrosting, pistacienødder og friske hindbær - perfekte til kaffen og den søde tand!

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 125 g smør
    (Smeltes.)
  • 0,5 dl sødmælk
  • 2 stk. æg
  • 125 g mel
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 g mørk chokolade

Frosting

  • 4 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 160 g sukker
  • 200 g smør
    (Blødt.)
  • 300 g mørk chokolade

Pynt

  • usaltede pistacienødder
  • friske hindbær
  • tempereret chokolade til snirkler

Fremgangsmåde

Lav kagedejen:

  1. De tørre ingredienser blandes sammen og røres i æggeblandingen.
  2. 50 gram mørk chokolade (70 %) smeltes med lidt mælk og røres i dejen.
  3. Hæld dejen i 12 muffinforme, tilsæt 1 hindbær og et stykke hvidt chokolade. Bages 20 min. ved 200 grader.

Lav så frosting: 

  1. Æggehvider og sukker piskes over vandbad i ca. 3 minutter. De piskede hvider tages af vandbadet og piskes fortsat i ca. 8 minutter indtil massen er helt afkølet, herefter tilsættes blødt smør (af bedste kvalitet - det giver den bedste frosting). 
  2. Pisk grundigt. 
  3. Chokoladen smeltes/tempereres, og piskes i frostingen indtil den igen er helt ensartet. 
  4. Massen fyldes i sprøjteposen og kagerne pyntes med chokoladecirkler, finthakkede pistacienødder og et frisk hindbær.