Rosas sjove smiley-pop cakes. (©DR)

Chokolade-pop cakes med portvinscreme

Rosa lavede disse smiley-pop cakes, da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Kagerne på pinde består af chokoladebunde og en flødeostcreme med portvin i.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebunde

  • 6 æg
  • 3 dl sukker
  • 80 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao
  • 1 knivspids salt

Ostecreme

  • 200 g flødeost natural
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. portvin eller contreaux

Pynt

  • 200 g gul Candy Melts
  • 10 stk. pinde
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 stk. honningmelon
  • 2 spsk. kakaosmør

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland forsigtigt de tørre dele i.
  3. Bages i bradepande i ca. 20 minutter ved varmluft.
  4. Afkøl bundene.


Ostecreme

  1. Flødeost, flormelis og portvin blandes kort.
  2. Den afkølede kage blendes til fin smuld.
  3. Den blendede kage blandes med ostecremen indtil massen har en passende konsistens. Den skal ikke være alt for fugtig.
  4. Massen formes til 10 ens kugler.
  5. Kuglerne sættes på køl/frost ca. 45 minutter eller mere.


Samling af kagerne
  1. Candy Melts smeltes over vandbad med lidt kakaosmør.
  2. Dyp pindene en cm. i den gule Candy Melts og stik den i hver kugle.
  3. Sættes igen på køl.
  4. Hele kuglen dyppes og sættes i et højt glas.
  5. Smelt mørk chokolade.
  6. Kuglerne dekoreres med mørk chokolade.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)