Flot chokoladeæske med konfekt. (©DR)

Chokoladeæske med konfekt

En smuk og overdådig æske, kreeret i chokolade, og fyldt med de smukkeste chokolader med baileysganche og lækker konfekt med frugt og nødder. Få her opskriften på Andrea og Jespers smukke mesterværk, som de lavede i Den store julebagedyst 2018.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladeæske

  • 2 kg chokolade 57,7%
  • 500 bæger hvid chokolade
  • pulverfarve efter ønske
  • 200 g isomalt

Fyldte chokolader

  • 800 g chokolade 57,7%

Sirup

  • 200 ml vand
  • 3 spsk. espresso, frysetørret
  • 120 g sukker
  • 50 g pektinsukker
  • 200 ml Baileys

Ganache

  • 50 g hasselnødder, ristede og hakkede
  • 1 dl fløde
  • 30 ml Baileys
  • 240 g hvid chokolade

Konfekt

  • 40 g tørrede abrikoser
  • 25 g rosiner
  • 30 g tørrede dadler
  • 1 spsk. tørret hyldeblomst
  • 1½ spsk. frystetørret hindbær
  • 1 drys muskatnød
  • 1 drys lang peber
  • 40 g hasselnødder
  • 30 g cashewnødder
  • 250 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Chokoladeæske

  1. Alt chokolade tempereres og indfarves efter ønske.
  2. Støb i passende størrelser og saml en kasse.
  3. Smelt isomalt og støb en rude.
  4. Sæt ruden på kassens låg.

Fyldte chokolader

  1. Temperer chokoladen, fyld en form og bank det overskydene chokolade ud.

Sirup

  1. Vand, kaffe og sukker koges til 106 grader.
  2. Bailey tilsættes og koges op under omrøring. Afkøles.

Ganache

  1. 45 g nødder koges med bailey og fløde. Massen hældes over chokoladen for at smelte denne.
  2. Resten af nødderne tilsættes og det afkøles.


Samling af fyldt chokolade

  1. Sirup og ganche fyldes i chokoladeformen og lukkes derefter med et lag af chokolade. 
  2. Sættes på køl og kan efter 8 minutter bankes ud af formen.

Konfekt

  1. Alle nødder og frugter hakkes og blandes.
  2. Smelt den hvide chokolade og bland den med resten af ingredienserne. 
  3. Hæld den i en form og køl ned. Skær ud i passende stykker.