Chokoladeafstøbning og frugttang

Har du lyst til et projekt af de større, kan du forsøge dig med en chokoladeafstøbning af et ansigt på toppen af en lækker kage med hjemmelavet frugttang på. Det har Tobias Hamann forsøgt sig med i det 'Bag Danmark'-program, hvor han besøger Anholt. Frugttangen kan også bruges som pynt på en hvilken som helst kage for at pifte den op. Tobias fortæller, at støbeforme altid har kedet ham, da de er forudsigelige og alle kager og chokolader kommer til at ligne hinanden. I stedet foreslår han, at man kan lave en afstøbning af sin far, mor, datter, ven, date eller andre og derefter spise dem til en special anledning. Og et ekstra lille tip fra Tobias: "Smelt personen om til varm kakao, når du ikke gider se på ham/hende længere." Go' fornøjelse.

Tilberedningstid: 1 dag Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Chokoladeafstøbning

  • 1-10 kg tempereret chokolade
  • Gips - mængde afhænger af størrelse på afstøbning
  • En del kokosolie

Frugttang

  • 6 dl bær
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. chiafrø
  • 20-30 træpinde

Fremgangsmåde

Chokoladeafstøbning:

  1. Smør din model grundigt ind i vaseline.
  2. Læg et tykt lag gips, ca. 3-4 lag (følg instruktionerne på pakken).
  3. Fjern gipsen.
  4. Rens den indvendig.
  5. Lad den tørre.
  6. Smør kokosolie i gipsformen (indvendigt).
  7. Temperér chokoladen og hæld den i, så det dækker hele formen. Afkøl en smule.
  8. Hæld en ny portion lag i. Det kan tage noget tid, før du har den nødvendige tykkelse på chokoladen (minimum 3 cm.)
  9. Afkøl ved 15 grader til chokoladen er fast.
  10. Befri chokoladeansigtet/kroppen fra gipsen.
  11. Puds/skrab chokoladen ren for gips. Du kan også farve og dekorere ansigtet, hvis du vil bruge mere tid. Det kan give et helt andet look.

Det var denne støbemetode, Tobias brugte, da han blev Danmarksmester i Chokoladeskulpturer i 2016 med en 2 meter høj skulptur bestående af over 55 kg. ren chokolade.



Frugttang:

  1. Skyl bærrene og kom dem i en gryde med meget lidt vand.
  2. Kog dem langsomt op. Kog dem i 15 minutter til de er opløste og har kogt en smule ind. 
  3. Kom honning og chiafrø i.
  4. Tænd ovnen på 80 grader. 
  5.  Beklæd en bageplade med bagepapir eller en silikonemåtte.
  6. Hæld bærblandingen ud herpå.
  7. Fordel massen ud på bagepapiret .
  8. “Bag” i ovnen i 3-6 timer alt efter tykkelse.
  9. Kom bærtangen på pinde og servér til en dessert .