Dejlige chokolademuffins med mousse på toppen og et friskt jordbær. (©DR)

Chokoladebomber

Kagen til chokoladeelskeren med både mousse og bunde af mørk chokolade.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Chokolademuffins

  • 2 kopper mel
  • 2 kopper sukker
  • 2 kopper kakao
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 2 kopper varmt vand
  • 1 kop olie

Chokolademousse

  • 3,5 kopper fløde
  • 4 stk. æggeblommer
  • 0,5 kop sukker
  • 0,25 kop glukosesirup
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Lakridscreme

  • 5 dl fløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

Lav chokolademuffins

  1.   Alle de tørre ingredienser blandes sammen herefter tilføjes det våde
  2. Det hele røres sammen og bages i muffinforme, man får ca. 22 muffins. Bages på 175 i ca. 15 min. 

Chokolademousse

  1.  Start med at piske 1 kop plus 2/3 af en kop på mediumhøj hastighed, indtil bløde toppe formes ca. 3,5 minutter. Skålen stilles i køleskab 1 time. 
  2. Pisk 4 æggeblommer i en ny skål på høj hastighed 5 minutter. 
  3. I mellemtiden hælder du 1/4 kop sukker, 2 spsk glukosesirup, og 2 spsk vand i en lille kasserolle på høj varme til det koger. 
  4. Kog indtil klare, store bobler dannes, omkring 1 minut. 
  5. Reducer mixerhastigheden til medium-lav. 
  6. Hæld forsigtigt varm sirup ned langs siden af skålen. 
  7. Hæv hastigheden til medium-høj. Piskes til det bliver en tyk masse, det tager ca. 5 minutter. 
  8. Smelt chokolade, 1 tsk vanilie og en knivspids salt med en gummispatel. 
  9. Start med at vende en tredjedel af chokolade blanding ovenpå flødeskummen. 
  10. Derefter vendes resten af chokoladeblandingen indtil den er helt kombineres. 

Lav lakridscreme

  1.  Halvdelen af fløden varmes op, så tilsættes den hvid chokolade, indtil den er helt smeltet, der tilføjes lakridspulver, og det tages af varmen. Fløden må ikke koge. 
  2. Så tilsættes resten af fløden og kommes i en skål i køleskabet mindst 4 timer. 
  3. Når fløden er kold, piskes cremen til den har en fin konsistens. 
  4. Man starter med at tage en chokolademuffin, så kommer man chokolademoussen på via en sprøjte pose, og derefter kommes lakridscremen også ved hjælp af en sprøjtepose, til sidst kommer man et stort jordbær på toppen. 
  5. Ønsker man at pynte siderne med hakkede nødder eller kokos kan man gøre det.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager