Søde og luftige cupcakes med hindbær på toppen. (©DR)

Chokoladecupcakes uden mel

Flotte chokoladecupcakes med top af græsk yoghurt og hindbær. Ditte Molin bagte disse lækre kager i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 140 g mørk chokolade
  • 140 g smør
  • 140 g sukker
  • 5 stk. æggeblommer
  • 5 stk. æggehvide

Topping

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 stk. lime (skal og saft)
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids sukker
  • 12 stk. hindbær
  • 1 smule hakkede og frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Lav kagedej

  1.  Smelt chokolade, 140 g. smør og 70 g. sukker over vandbad. 
  2. Køl blandingen ned til stuetemperatur og tilsæt 5 æggeblommer. 
  3. Pisk 5 æggehvider med 70 g. sukker i en anden skål. 
  4. Vend de to blandinger sammen og fyld dejen i muffinsforme. 
  5. Bag dine muffins i ca. 15 minutter ved 160 grader. 

Lav topping

  1. Bland yoghurt, limesaft, limeskal og vaniljesukker. 
  2.  Smag til med sukker. 
  3. Placer et hindbær på hver muffin. 
  4. Smør toppingen udover hindbære. Pynt evt. med frysetørrede hindbær.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.