Jettes fyldige drøm af en chokoladekage med hasselnøddeknas og friske bær på toppen. (©DR)

Chokoladedrøm med hasselnøddeknas

Denne drøm af en chokoladekage bagte Jette i Den store Bagedyst 2016. Kagen er en rigtig chokoladebombe og forkæles med en trøffelmasse og karamelliserede hasselnødder.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund

  • 110 g smør
  • 210 g mørk chokolade
  • 100 g past. æggeblommer
  • 200 g past. æggehvider
  • 110 g sukker
  • 35 g hvedemel

Trøffelmasse

  • 1 dl fløde
  • 55 g sukker
  • 1 spsk. glukosesirup
  • 120 g mælkechokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 20 g smør

Karamelliserede hasselnødder

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Chokoladebund:
    Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt i masse og lad chokoladen smelte. 
  2. Pisk æggehviderne stive med sukker. Bland æggeblommerne i chokoladesmørret. Vend en smule af æggehvidemassen i ægge/chokoladeblandingen og vend derefter resten i. Sigt melet og vend det i massen. 
  3. Hæld dejen i en springform (ca.24 cm.) smurt med smør og drysset med mel. Bag bunden i ca. 25 minutter.
  4. Chokoladetrøffel:
    Varm fløden op i en gryde og sæt til side. Kom sukker i en lille gryde og lad det smelte til karamel. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den lune fløde og glukosesiruppen. Sæt gryden tilbage på varmen ved svag varme, og rør rundt indtil massen er ensartet. 
  5. Hak chokoladen fint og hæld det i en skål. Hæld karamelmassen over chokoladen og rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret og rør rundt.
  6. Karamelliserede hasselnødder:
    Hæld nødderne i et ovnfast fad og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter Afskal nødderne og hak dem i mindre stykker. 
  7. Smelt sukker til karamel i en gryde. Rør nødderne og salt i sukkeret, og hæld derefter massen ud på et stykke bagepapir. Lad det køle ned og hak det i mindre stykker.
  8. Samling af kagen:
    Fordel de karamelliserede nødder ud over chokoladebunden. Hæld trøffelmassen ud over bund og nødder, og sæt kagen på køl indtil den har sat sig.  
  9. Pynt med karamelliserede nødder og usødet kakao, eller som her med chokoladepynt og friske bær. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 5