(©DR)

Chokoladedyp - nem chokoladefondue

God chokolade, frugt og træspyd er nok til at skabe en dejlig, lækker dessert, der samler familie og venner. En hurtig og nem slags chokoladefondue efter Mette Blomsterbergs opskrift.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. tynde træspyd
  • 300 g mørk chokolade
  • 800 g frisk frugt/bær

Fremgangsmåde

  1. Udskær den udvalgte frugt i lige store, sirlige stykker. Lad endelig små bær være hele.

  2. Hak chokoladen og smelt den over vandbad til den er godt lun.

  3. Varm 4 ens små skåle en anelse i ovnen. De skal være lune, ikke brandvarme. På den måde stivner chokoladen ikke så hurtigt, mens børnene nyder desserten.

  4. Anretning:
    Anret fire store flotte tallerkner med den udskårne frugt og bær. Gem en lille plads til skålen. Fordel den smeltede chokolade i de lunede skåle og placer de fyldte skåle på tallerknerne med frugtanretningerne.

  5. Læg træspyddene smukt oven på chokoladeskålen og servér straks.