Perfekt kage til fødselsdag, eller en sommerdag. (©DR)

Chokoladekage med blåbær

Hvem elsker ikke chokolade kage? Mette Blomsterberg laver en lækker chokoladekage, med dejlig blåbær creme ovenpå. Vær opmærksom på, at denne kage bliver lavet over 1-2 dage.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Blåbærsylt

  • 200 g blåbær
  • 100 g sukker
  • 0,5 stk. citron (saften)
  • 0,5 stang vanilje

Hvid creme

  • 0,5 l piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade

Chokoladebund

  • 175 g smør
  • 1 dl vand
  • 300 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 4 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 75 g god kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 smule olie
    (til at fedte silikoneformen med)
  • 1 smule flormelis
    (til anretningen)

Fremgangsmåde

Punkt 1-6 skal udføres dagen før servering

Blåbærsylt

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
  2. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  3. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen.
  4. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag. 

Hvid creme

  1. Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en halv time. Fløden varmes i en lille gryde til 80 grader.
  2. Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål.
  3. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade.
  4. Der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen.
  5. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte. 
  6. Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag. 

Chokoladebund

  1. Smør og vand smeltes i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  2. Vaniljesukker, sukker og æggene piskes til tyk æggesnaps.
  3. Hvedemel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke "snaps". Vend forsigtigt rundt. Tilsæt det smeltede smør-vand mens der stadig vendes forsigtigt i dejen.
  4. En silikone- eller springform med bredde på 24 cm i diameter smøres godt og jævnt med olie. Dejen fordeles heri og stryges jævnt ud.
  5. Dejen bages cirka 35 - 40 minutter ved 175 grader til den har sat sig og giver efter ved let tryk. Bages bunden i silikoneform er det en stor fordel af nedfryse den bagte bund fuldstændigt inden bunden befries fra formen.
  6. Placér den bagte, kolde bund på det fad, den skal serveres på. 

Anretning

  1. Den helt kolde, hvide creme piskes let med en håndmikser.
  2. Den helt kolde blåbær sylt vendes i til blåbærcremen er ensartet.
  3. Blåbærcremen kommes op i en sprøjtepose med en stor glat tyl og sprøjtes ud i "bomber" på chokoladebunden. Lad endelig "bomberne", hænge let sammen.
  4. Kagen stilles kort i fryseren eller et par timer i køleskab, inden kakao sigtes over og udskæring samt servering.

Opskriften findes i samlingen

De dejligste chokoladekager