Denne lagkage er nærmest et kunstværk for øjet, men smagsløgene bliver også forkælet. (©DR)

Chokoladekage med lime

Fantastisk flot og smagfuld lagkage, der vil imponere på ethvert kagebord. Nana bagte kagen som et af mesterværkerne i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebunde og limecreme

  • 225 g smør
  • 225 g rørsukker
  • 225 g mørk chokolade
  • 7 stk. æggeblommer
  • 3 stk. æggehvider
  • 2 dl fløde
  • 2 stk. lime (frugtkødet)

Limegelé

  • 4 stk. lime (saft og skal)
  • 0,5 dl vand
  • 2 dråber frugtfarve
  • 60 g rørsukker
  • 2 blade husblas

Mandelbund

  • 100 g sukker
  • 110 g mandler
  • 2 stk. æggehvider

Chokolade/citroncreme

  • 6 spsk. fløde
  • 1 tsk. citronskal
  • 155 g hvid chokolade

Chokoladewrap

  • 400 g chokolade

Fremgangsmåde

Lav chokoladebunde og limecreme

  1. Smør, sukker og chokolade smeltes over vandbad til 85 grader. Æggeblommerne tilsættes og der piskes hurtigt til blandingen skiller. Tag af varmen, til den samler sig igen. Dejen deles nu i to lige store portioner. 
  2. Til chokoladebundene: Den ene halvdel af dejen skal bages til bunde. Fordel dejen i 4 bageforme med en diameter lidt større end de færdige kager, dvs. to forme på 11 cm og to forme på 16 cm. Bag kagerne ved 175 grader i 30 minutter. Lad dem køle helt af, inden de samles med cremen. 
  3. Til limecremen: Pisk fløden stiv og vend den anden halvdel af dejen i. Tilsæt de små stykker lime og vend igen rundt. Sæt på køl til bundene er klar til brug. 

Lav limegelé

  1. Udblød husblassen, kog lime, vand og farve op med sukkeret til dette er helt smeltet. 
  2. Tag af varmen og smelt husblasen i væsken. Sæt til side, til den skal bruges, når du samler lagkagen. 

Mandelbund

  1. Sukker og mandler blandes. Æggehviderne piskes stive og vendes i. 
  2. Mandelmassen bredes ud på bagepapir, hvor der i forvejen er tegnet 2 cirkler, lidt større end de færdige kager, dvs. 16 cm og 11 cm (efter bagning skæres de til, så diameteren passer perfekt.) 
  3.  Bag mandelbunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad den derefter køle af, inden du samler lagkagen. 

Lav chokolade/citroncreme

  1.  Hak den hvide chokolade fint og bland citronskallen i. 
  2. Varm fløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. 
  3. Lad den stå 15 sekunder, så varmen fordeler sig, og rør så rundt, til massen samler sig til en flad og blank ganache. 

Samling af kagen 

  1.  Bundene skæres til, så der bliver 2 chokoladebunde á 10 cm i diameter og 2 bunde á 15 cm. Mandelbunden skæres til, så der bliver en bund á 10 cm. og en bund på 15 cm. 
  2.  I to bageringe (med en diameter på henholdsvis 15 og 10 cm), som er foret med konditortape, samles kagerne nu. Start med at lægge en chokoladebund i hver form. 
  3.  Læg en klat limegele på og derefter chokoladecreme. Dernæst er det en mandelbund, en klat limegele, chokoladecreme og til slut en chokoladebund. 
  4.  Sæt kagerne på køl til de har sat sig. 
  5.  Smør kagerne med ganache på toppen. Lad det sætte sig og fjern kagerne fra formene. 
  6.  Kom chokoladewrap (opskrift nedenfor) omkring kagerne, og smid på køl igen. 

Chokoladewrap

  1. 2/3 af chokoladen smeltes til 43 grader over vandbad. Skålen tages af varmen og resten af chokoladen vendes i, til det er smeltet. 
  2.  Rør til chokoladen er kølet lidt af og bred den så ud på de forberedte plaststykker, der passer til kagernes diameter. 
  3.  Vent til chokoladen er kølet yderligere lidt af og fold dem så omkring kagerne og saml med en lille strimmel tape. Vent til de er kølet helt af og fjern så plastikken.