Louises smukke chokoladekage med limemousse, pyntet med en flot chokoladekugle. (©DR)

Chokoladekage med limemousse

Louise bagte denne flotte kage i femte program af Den store Bagedyst, hvor deltagerne skulle lave deres favorit chokoladekage. Kagen er sammensat med smage af intens chokolade, syrlig limemousse og lidt knas.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Browniebund

  • 80 g mørk chokolade
  • 40 g smør
  • 2 stk. små æg
  • 130 g sukker
  • 20 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kakao

Praline

  • 50 g mandler
  • 50 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 stang vanilje
  • 10 g mørk chokolade

Limemousse

  • 2 dl fløde
  • 0,75 dl sukker
  • 1 tsk. limeskal
  • 0,5 dl limesaft
  • 3 blade husblas

Chokomousse

  • 160 g mørk chokolade
  • 12 g sukker
  • 0,75 dl sødmælk
  • 2,75 dl piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 1 stk. past. æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. Browniebund:
    Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg med sukker sammen, uden at det bliver for luftigt. Bland chokoladeblandingen deri, og sigt til sidst de tørre ingredienser heri. Vendes sammen forsigtigt. 
  2. Bages i en smurt form i en 170 grader varm ovn i ca 20 min. Afkøles.
  3. Praline:
    Bag mandlerne i ovnen, så de bliver tørre og gyldne.Bring sukker og vand i kog og skru derefter ned til middelvarme. Hold øje med sukkerlagen, den skal være netop gylden. Tilsæt de brændte mandler, rør rundt og hæld dem ud på et flormelisdrysset bagepapir- Afkøles. Slå massen i mindre stykker og blendes i en nøddehakker med vaniliesukker og den mørke chokolade. Pralineen drysses på browniebunden, så den fylder hele fladen. 
  4. Limemousse:
    Læg husblas i vand i 15 min. Opvarm flormelis, limesaft og skal til 70 grader. Husblassen vrides fri for vand og opløses i den varme limesaft. Tag en tredjedel af den let piskede fløde og pisk sammen med limesaften. Derefter hældes limesaften over i den resterende fløde og vendes sammen. Derefter hældes moussen på brownie/praline-bunden (som står i en ring med kageplast) og stilles på køl. 
  5. Chokomousse:
    Smelt chokoladen i vandbad. Pisk æggeblomme og sukker sammen. Bring mælk og 1 dl af fløden tæt på kogepunktet. Tag af varmen og hæld det over æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det tykne. Når massen er 85 grader, tages den af varmen og hældes gennem en sigte. Heri tilsættes nu husblas og røres rundt. 
  6. Hæld nu en tredjedel over chokoladen og rør rundt i midten af massen, så den bliver skinnende og blank. Derefter tilsættes endnu en tredjedel og igen den sidste tredjedel. Pisk fløden til let skum og når chokomassen er 45 grader, vendes først en tredjedel af fløden deri. Derefter resten.  Chokomoussen hældes på kagen og stilles på køl.  
  7. Pynt:
    Fjern forsigtigt kageplasten og pynt kagen med et bånd af tempereret chokolade, snirkler, grove stykker chokolade eller  som her en flot chokoladekugle. Kun fantasien sætter grænser. Server!