Bag en Frihedsgudinde-kage. (©DR)

Chokoladekage med peanutbuttermousse og jordbærcheesecake

Denne flotte kage skal symbolisere Frihedsgudinden. Jesper lavede den, da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst. Kagen består af en chokoladekage, en peanutbuttermousse, en hvid chokoladeganache og en smagfuld mousse med jordbær og flødeost.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladekage

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 300 g æg
  • 200 g sukker
  • 1 dl mel

Jordbær/ostemousse

  • 2 æggeblommer
  • 0,5 dl sukker
  • 400 g frosne jordbær
  • 2 tsk. agar-agar
  • 200 g flødeost
  • 3 dl fløde
  • 1 bakke friske jordbær

Peanutbuttermousse

  • 2 æggeblommer
  • 0,5 dl sukker
  • 150 g peanutbutter creamy
  • 5 dl fløde
  • 2 tsk. agar-agar

Peanutknas

  • 50 g usaltede peanuts
  • 100 g sukker

Kage til at bygge med

  • 300 g stuetempererede æg
  • 300 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver

Fondant

  • 220 g skumfiduser
  • 50 g vand
  • 30 ml majsolie
  • 800 g flormelis
  • Lidt farve

Hvid chokoladeganache

  • 100 g hvid chokolade
  • 3,5 dl fløde
  • Lidt farve

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  1. Chokoladen hakkes 
  2. Smør og chokolade smeltes.
  3. Æg og sukker piskes.
  4. Chokolade/smør og æggemassen blandes.
  5. Mel sigtes i og vendes til en ensartet masse.
  6. Massen bages i to forme ved 170 grader i ca. 25 minutter. 
  7. Afkøl kagerne, når de tages ud af ovnen.


Jordbær-oste mousse

  1. Æggeblommer og sukker piskes.
  2. Jordbær koges med en smule vand. Det blendes og sigtes.
  3. 1,5 dl af jordbærpuréen varmes op med agar-agar til det koger.
  4. Flødeost blandes i den let afkølede puré.
  5. Pisk fløden.
  6. Vend fløden og ostemassen sammen.
  7. Placer chokoladebunden i en kagering med folie.
  8. Halver jordbær og placer i kanten med snitsiden opad folien.
  9. Hæld massen ovenpå den ene bund.
  10. Placer den anden bund ovenpå og sæt på køl.


Peanutknas

  1. Rist peanuts ved 150 grader i 10 minutter.
  2. Varm sukker på en pande til det er gyldent.
  3. Rør peanuts i og lad det samle sig.
  4. Hæld de overtrukne peanuts på et stykke bagepapir og lad dem køle af.


Peanutbuttermousse

  1. Æggeblommer, sukker og peanutbutter piskes.
  2. 1 dl af fløden koges igennem med agar-agar.
  3. Bland den varme fløde med peanutbuttermassen.
  4. Pisk fløden og vend den i massen.
  5. Hak peanutknas og vend den i massen.
  6. Hæld det på kagen og sæt på køl.


Hvid chokoladeganache 

  1. Hak chokoladen.
  2. Giv 1,5 dl af fløden et opkog.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er smeltet.
  4. Sæt derefter ganachen på køl. Når den er kold hældes resten af fløden i, og den piskes, til den er luftig. Ganachen kan eventuelt farves.


Kage til at bygge med 

  1. Pisk det bløde smør.
  2. Tilsæt 2/3 af sukkeret og pisk til det er opløst.
  3. Del æg i hvider og blommer.
  4. Pisk æggeblommer med smørblandingen.
  5. Sigt melet i.
  6. Rør til det akkurat er ensartet.
  7. Pisk æggehvider og det sidste sukker tykt.
  8. Vend lidt af æggehviderne i dejen til den er lettere.
  9. Vend resten forsigtigt i.
  10. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. 
  11. Afkøl derefter kagen.


Fondant

  1. Smelt skumfiduser, olie og vand over vandbad til der ikke er klumper.
  2. Tag den af vandbadet.
  3. Rør 2/3 af flormelissen i den varme masse.
  4. Ælt resten af flormelissen i på bordet.
  5. Farv massen efter behov.


Samling

  1. Skær kagen til at bygge med ud i trekanter til Frihedsgudindens krone.
  2. Udrul fondanten og betræk kagen med denne.
  3. Placer kronen ovenpå kagen og smør den med ganachen.
  4. Tilføj detaljer i fondant.