Chokoladekage med peanutbuttermousse og jordbærcheesecake
Denne flotte kage skal symbolisere Frihedsgudinden. Jesper lavede den, da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst. Kagen består af en chokoladekage, en peanutbuttermousse, en hvid chokoladeganache og en smagfuld mousse med jordbær og flødeost.
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
14 pers.
Kok og program
Ingredienser
Chokoladekage
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 300 g æg
- 200 g sukker
- 1 dl mel
Jordbær/ostemousse
- 2 æggeblommer
- 0,5 dl sukker
- 400 g frosne jordbær
- 2 tsk. agar-agar
- 200 g flødeost
- 3 dl fløde
- 1 bakke friske jordbær
Peanutbuttermousse
- 2 æggeblommer
- 0,5 dl sukker
- 150 g peanutbutter creamy
- 5 dl fløde
- 2 tsk. agar-agar
Peanutknas
- 50 g usaltede peanuts
- 100 g sukker
Kage til at bygge med
- 300 g stuetempererede æg
- 300 g blødt smør
- 300 g sukker
- 300 g hvedemel
- 3 spsk. kakaopulver
Fondant
- 220 g skumfiduser
- 50 g vand
- 30 ml majsolie
- 800 g flormelis
- Lidt farve
Hvid chokoladeganache
- 100 g hvid chokolade
- 3,5 dl fløde
- Lidt farve
Fremgangsmåde
Chokoladekage
- Chokoladen hakkes
- Smør og chokolade smeltes.
- Æg og sukker piskes.
- Chokolade/smør og æggemassen blandes.
- Mel sigtes i og vendes til en ensartet masse.
- Massen bages i to forme ved 170 grader i ca. 25 minutter.
- Afkøl kagerne, når de tages ud af ovnen.
Jordbær-oste mousse
- Æggeblommer og sukker piskes.
- Jordbær koges med en smule vand. Det blendes og sigtes.
- 1,5 dl af jordbærpuréen varmes op med agar-agar til det koger.
- Flødeost blandes i den let afkølede puré.
- Pisk fløden.
- Vend fløden og ostemassen sammen.
- Placer chokoladebunden i en kagering med folie.
- Halver jordbær og placer i kanten med snitsiden opad folien.
- Hæld massen ovenpå den ene bund.
- Placer den anden bund ovenpå og sæt på køl.
Peanutknas
- Rist peanuts ved 150 grader i 10 minutter.
- Varm sukker på en pande til det er gyldent.
- Rør peanuts i og lad det samle sig.
- Hæld de overtrukne peanuts på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Peanutbuttermousse
- Æggeblommer, sukker og peanutbutter piskes.
- 1 dl af fløden koges igennem med agar-agar.
- Bland den varme fløde med peanutbuttermassen.
- Pisk fløden og vend den i massen.
- Hak peanutknas og vend den i massen.
- Hæld det på kagen og sæt på køl.
Hvid chokoladeganache
- Hak chokoladen.
- Giv 1,5 dl af fløden et opkog.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er smeltet.
- Sæt derefter ganachen på køl. Når den er kold hældes resten af fløden i, og den piskes, til den er luftig. Ganachen kan eventuelt farves.
Kage til at bygge med
- Pisk det bløde smør.
- Tilsæt 2/3 af sukkeret og pisk til det er opløst.
- Del æg i hvider og blommer.
- Pisk æggeblommer med smørblandingen.
- Sigt melet i.
- Rør til det akkurat er ensartet.
- Pisk æggehvider og det sidste sukker tykt.
- Vend lidt af æggehviderne i dejen til den er lettere.
- Vend resten forsigtigt i.
- Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter.
- Afkøl derefter kagen.
Fondant
- Smelt skumfiduser, olie og vand over vandbad til der ikke er klumper.
- Tag den af vandbadet.
- Rør 2/3 af flormelissen i den varme masse.
- Ælt resten af flormelissen i på bordet.
- Farv massen efter behov.
Samling
- Skær kagen til at bygge med ud i trekanter til Frihedsgudindens krone.
- Udrul fondanten og betræk kagen med denne.
- Placer kronen ovenpå kagen og smør den med ganachen.
- Tilføj detaljer i fondant.