Skøn og feminin kage med dejlig saltkaramel og friske hindbær (©DR)

Chokoladekage med saltkaramel

Denne lille kage kaldet Dark Passion har fyldig smag af kakao og karamel.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 660 g mel
  • 90 g kakaopulver
  • 300 g flormelis
  • 300 g smør
  • 6 stk. æg
  • 1 smule salt

Saltkaramel

  • 210 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. sirup
  • 2,3 dl fløde
  • 60 g smør
  • 1-2 tsk. havsalt

Hindbær/limecreme

  • 6 blade husblas
  • 1 stang vanilje
  • 380 g hindbær
  • 180 g sukker
  • 1-2 stk. lime
  • 1 stk. lime (skal)

Chokoladeganache

  • 740 g god chokolade
  • 0,5 l fløde
  • 100 g honning
  • 120 g smør

Pynt

  • 50 stk. friske hindbær
  • 1 håndfuld røde rosenblade

Fremgangsmåde

Lav mørdej

  1.  Mel, kakaopulver og flormelis sigtes i en stor skål.

  2. Smørret smuldres ned i, og tilsæt æggene og salten. Når dejen er samlet og ensartet rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir (del gerne dejen i 3 positioner) og kom på køl. Gerne 1 times tid. (frys kun 20-30 min).

  3. Udstik med en blomsterformet udstikker og kom fold dem ned i en smut mini cupcakes form (gerne en i aluminium).

  4. Bag ved 180 grader i 10 min. 

Lav saltkaramel:

  1. Smelt sukker, vand og sirup i en gryde. Når det er smeltet sammen tages den af varmen, og tilsæt fløden og derefter smørret.

  2. Kom til sidst salten i og smag til. 

  3. Lad den køle af og kom en i en beholder eller sprøjtepose, så den er klar til brug. 

Hindbær/limecreme:

  1. Udblød husblassen i koldt vand.

  2. Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 min. 

Lav chokoladeganache:

  1. Varm fløde og honning op til under kogepunktet.

  2. Hak chokoladen fint og kom det i en skål sammen med smørret. Hæld den varme fløde henover og rør rundt med en gummidejskraber i midten og langsomt ud. Der må helst ikke skabes for meget luft i massen. 

  3. Stil den på køl til den har sat sig lidt, og kom herefter massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl. 

Samling:

  1. De små mørdejsblomster fyldes halvt med saltkaramel og bagefter med hindbær/limecreme. Stil på køl til de har sat sig helt. Med en fin lille ”klat” chokoladeganache på toppen og pynt af med et rosenblad og et hindbær.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager