Chokoladekage med saltkaramel
Denne lille kage kaldet Dark Passion har fyldig smag af kakao og karamel.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
15 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 660 g mel
- 90 g kakaopulver
- 300 g flormelis
- 300 g smør
- 6 stk. æg
- 1 smule salt
Saltkaramel
- 210 g sukker
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. sirup
- 2,3 dl fløde
- 60 g smør
- 1-2 tsk. havsalt
Hindbær/limecreme
- 6 blade husblas
- 1 stang vanilje
- 380 g hindbær
- 180 g sukker
- 1-2 stk. lime
- 1 stk. lime (skal)
Chokoladeganache
- 740 g god chokolade
- 0,5 l fløde
- 100 g honning
- 120 g smør
Pynt
- 50 stk. friske hindbær
- 1 håndfuld røde rosenblade
Fremgangsmåde
Lav mørdej
- Mel, kakaopulver og flormelis sigtes i en stor skål.
- Smørret smuldres ned i, og tilsæt æggene og salten. Når dejen er samlet og ensartet rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir (del gerne dejen i 3 positioner) og kom på køl. Gerne 1 times tid. (frys kun 20-30 min).
- Udstik med en blomsterformet udstikker og kom fold dem ned i en smut mini cupcakes form (gerne en i aluminium).
- Bag ved 180 grader i 10 min.
Lav saltkaramel:
- Smelt sukker, vand og sirup i en gryde. Når det er smeltet sammen tages den af varmen, og tilsæt fløden og derefter smørret.
- Kom til sidst salten i og smag til.
- Lad den køle af og kom en i en beholder eller sprøjtepose, så den er klar til brug.
Hindbær/limecreme:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 min.
Lav chokoladeganache:
- Varm fløde og honning op til under kogepunktet.
- Hak chokoladen fint og kom det i en skål sammen med smørret. Hæld den varme fløde henover og rør rundt med en gummidejskraber i midten og langsomt ud. Der må helst ikke skabes for meget luft i massen.
- Stil den på køl til den har sat sig lidt, og kom herefter massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
Samling:
- De små mørdejsblomster fyldes halvt med saltkaramel og bagefter med hindbær/limecreme. Stil på køl til de har sat sig helt. Med en fin lille ”klat” chokoladeganache på toppen og pynt af med et rosenblad og et hindbær.