Chokoladekugler fra 2. verdenskrig
Opskriften her stammer fra et hæfte, skrevet af Kirsten Hüttemeier i 1943, som var en hjælp til husmødrene, der stadig skulle bage trods fødevareknaphed. Tit blev hvedemelet skiftet ud med ryg, byg eller - som i disse lækre chokoladekugler - havregryn.
Opskriften giver cirka 20 chokoladekugler. De kan ikke gemmes så længe - med det er der vist heller ingen fare for, at de bliver.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
0 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kagedej
- 250 g finvalsede havregryn
- 200 g sukker
- 100 g smør
- 50 g kakao
- 7 spsk. færdigbrygget kaffe
Fremgangsmåde
- Ingredienserne blandes sammen i en skål, og der arbejdes med dejen, til den bliver ensartet. Tip: Du kan tilsætte rom, citronsaft, citronskal eller kokos, hvis du vil.
- Herefter trilles der kugler af dejen.
- De kan rulles i sukker, kokos eller havregryn.
- Hüttemeier får her det sidste ord; "Disse Kugler stilles på en Plade og står en Dag eller to et køligt Sted, til de er tørre, hvorfor de gemmes hen i en Dåse".