Elegant lagkage, som kan bruges både til fest og fødselsdag (©DR)

Chokoladelagkage med nougat

Denne opskrift på chokoladelagkage består af lagkagebunde af mudcake med både nougat- og hindbærskum som fyld. Lagkagen er populær for både børn og voksne, og den er flot på ethvert dessertbord.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 250 g smør
  • 225 g mørk chokolade
  • 6 tsk. Nescafé
  • 1,5 dl vand
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 50 g kakao
  • 0,5 tsk. natron
  • 500 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 7 tsk. rapsolie
  • 1 dl kærnemælk

Hindbærfyld

  • 5 dl fløde
  • 300 g friske hindbær
  • 2 tsk. vaniljesukker

Nougat/hasselnøddefyld

  • 150 g lys chokolade
  • 100 g nougat
  • 5 dl fløde
  • 150 g hasselnødder

Hvid chokoladeganache til smøring

  • 300 g hvid chokolade
  • 125 g smør
  • 200 g flormelis
  • 2 dl fløde

Samling af kagen

  • 200 g mørk chokolade
  • 300 g friske hindbær
  • 400 g hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde

Lav bunde

  1. Smør, chokolade, vand og kaffe røres sammen i en gryde ved lav varme. Mel, kakao, bagepulver, natron og salt sigtes sammen, og sukkeret blandes i. 
  2.  Æg, olie, kærnemælk røres sammen. Når chokolademassen er smeltet, røres æggemassen grundigt i, og melblandingen vendes i. 
  3.  Fyld ca. 400 g. af dejen i en springform med en diameter på ca. 22 cm og bag den i ca. 15 minutter, gentag dette fire gange, så du får fire bunde. 

Lav hindbærfyld

  1. Pisk fløden til skum. 
  2. Blend hindbærrene og vend dem forsigtigt i flødeskummet. Smag til med vaniljesukker. 

Nougat/hasselnødsfyld

  1. Hak chokolade og nougat i små stykker og hæld det i en skål. 
  2. Varm fløden op til ca. 85-90 grader og hæld den over chokoladen og nougaten og rør rundt, til det hele er smeltet. 
  3. Dæk massen med 2 lag film; et helt nede ved massen og et over hele skålen. Sæt det til køling så massen kan stivne. 
  4. Når massen er kølet piskes den op til en luftig masse, men ikke for meget, da den hurtigt skiller. Vend nødderne i. 

Hvid chokoladeganache til smøring 

  1.  Smelt chokolade og smør over et vandbad. Pisk flormelissen i massen. 
  2. Pisk fløden halvstiv og pisk den i chokoladen. Køl massen af under omrøring. 

Samling af lagkagen

  1.  Når bundene er kølet af, lægges de sammen med et lag hindbærfyld, et lag nougatfyld og et lag friske hindbær.  
  2. Herefter smøres kagen op med hvid chokolade ganache og drysses/duppes på siderne med de finthakkede hasselnødder. 
  3. Den mørke chokolade smeltes ved max 32 grader, og der laves snirkler af den, som sættes ovenpå kagen og rundt langs kanten, herefter pyntes kagen med friske hindbær.