Små, søde og sprøde chokolademacaroons. Foto: DR (©DR)

Chokolademacaroons

Chokolademacaroons med chokoladeganache på. Mums for enhver chokoladefan. Ditte Molin bagte disse søde kager i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Macaroons

  • 135 g mandler
  • 230 g flormelis
  • 20 g kakaopulver
  • 3 stk. æggehvider

Chokoladeganache

  • 250 g mørk chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g honning
  • 90 g smør
  • 1 stk. frisk mynte

Fremgangsmåde

Lav macaroons

  1. Forvarm ovnen til 160 grader og bland de tørre ingredienser sammen. 
  2. Pisk æggehviderne til de er stive, og vend de tørre ting i, til blandingen er ensartet. Put blandingen i en sprøjtepose. 
  3. Sprøjt små klatter ud på bagepapir. 
  4. Sørg for de er ensartede i størrelse, og at der er plads imellem dem på papiret, da de hæver lidt i ovnen. Jeg lavede mine i en størrelse på 3,8 cm. 
  5. Lad dem stå i 30 minutter eller mere og tørre. De skal have en helt tør overflade inden de bages. 
  6. Bag dem i 12 minutter. 

Lav mørk chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint. 
  2. Bring piskefløden i kog sammen med honning. 
  3. Hæld først lidt af den kogende fløde over chokoladen, og rør i midten med en gummidejskraber til blandingen er ensartet og skinnende blank. 
  4. Rør gradvist mere fløde i, til chokoladen er smeltet, og blandingen er ensartet. 
  5. Tilsæt smør i små stykker, og rør det ud i blandingen. 
  6. Hæld ganachen i en sprøjtepose og køl den ned. Det er lidt en kunst at finde den rigtige temperatur når det skal sprøjtes ud. 
  7. Tag en macaroon, læg ganache rundt, så det næsten når ud til kanterne. 
  8. Tag endnu en macaroon og sæt en lille klat ganache i midten som klister, sæt et flot mynteblad fast på, og klem forsigtigt de 2 macaroons sammen, så chokoladen når ud til kanterne.