Den intense chokolademousse er både en fryd for øjet såvel som ganen. (©DR)

Chokolademousse m. pistacie- og appelsinkrokant

Konditor Mette Blomsterberg lavede i programmet Det Søde Liv denne lækre, nemme og ret hurtigt tilberedte chokolademousse, som hun piftede op med hindbær og en sprød krokant med pistacie. I opskriften er desserten anrettet i små glas, men som en hurtig dessert til hverdag og fest kan chokolademoussen også serveres for sig selv uden krokant eller bær.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 8 stk. cylinder glas
    (ca. 120 ml)
  • 40 stk. friske hindbær

Pistacie/Appelsin crokant

  • 130 g sukker
  • 75 g usaltede pistaciekerner
  • 1 stk. appelsin

Chokolademousse

  • 125 g god mørk chokolade 64%
  • 100 g pasteuriseret æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 1,75 dl pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 stk. appelsin (saften)

Fremgangsmåde

Pistacie/appelsin krokant

  1. Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Det afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af de otte glas.
Chokolademousse

  1. Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
  2. Æggehviderne og sukker piskes luftige og seje. Kom æggesnapsen op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.
  3. Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen. Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab, indtil de skal serveres.
  4. Pynt med friske hindbær, inden de serveres.

Opskriften findes i samlingen

Desserter til nytårsaften